Schuitema NV

Persberichten


Schuitema neemt zes Konmar winkels over

Amersfoort, 31 mei 2006

Schuitema, de organisatie achter C1000, heeft vandaag bekend gemaakt zes Konmar winkels te willen overnemen uit de Laurus organisatie. Het betreft vijf Konmar filialen in Groningen, Doetinchem, Tiel, Nieuwegein en Delft en één Konmar supermarkt te Beilen die geleid wordt door een franchiser.

Zodra de transactie is afgerond zullen de supermarkten worden omgebouwd naar de C1000 formule en de verwachting is dat dit zal plaatsvinden in het vierde kwartaal van 2006.

Commentaar directievoorzitter Bert Roetert:
"Ik ben bijzonder blij met de acquisitie van deze zes supermarkten omdat het perfect aansluit op onze groeistrategie. De locaties zijn bijzonder geschikt voor de succesvolle C1000 formule en zet ons nog beter op de kaart in Nederland."

Over de overnameprijs worden geen mededelingen gedaan. De medewerkers die werkzaam zijn in de huidige vijf Konmar filialen zullen in dienst treden bij de Schuitema organisatie.

Aan de Centrale Ondernemingsraad van Schuitema is gevraagd advies uit te brengen. De vakorganisaties zijn heden geïnformeerd en de transactie zal worden aangemeld bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit.

---

Voor nadere informatie:
Schuitema n.v.
De heer K.J. van den Hoven
Tel. 033 - 453 33 33
GSM 06 - 53 252 104
Karel-jan.vandenhoven@schuitema.nl