Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 30 mei 2006

Breedtesportproject `Ichthus College in beweging'

Woensdag 31 mei 2006 vindt bij het Ichthus College (locatie Wederiklaan) de aftrap plaats van het project `Ichthus College in beweging'. Tijdens deze bijeenkomst ondertekenen het Ichthus College, de Sportraad Overijssel en de gemeente Kampen een convenant om samen beweegactiviteiten door en voor de leerlingen van het Ichthus College te ontwikkelen.

Binnen de Breedtesport in Kampen wordt extra aandacht besteed aan het sporten en bewegen voor de jeugd. Omdat het Ichthus College op sportgebied graag iets voor haar leerlingen wil betekenen, hebben de gemeente, het Ichthus College en de Sportraad Overijssel de handen ineengeslagen. Het hoofddoel bij dit project is het bevorderen van een actieve leefstijl en het vergroten van deelname aan sport- en bewegingsactiviteiten bij de leerlingen. Dit kan zowel binnen als buiten de school zijn. Het projectplan loopt tot en met juni 2007.

De bijeenkomst begint om 15.00 uur en wordt geopend door de directeur VMBO en PRO van het Ichthus College, mevrouw E. Vijfhuizen. Vervolgens is er een kort intermezzo door leerlingen van het Ichthus College en wordt het convenant tussen het Ichthus College, de gemeente Kampen en de Sportraad Overijssel ondertekend. Wethouder De Goede geeft een toelichting tijdens de ondertekening.