Openbaar Ministerie

Aanhoudingen drugshandel en witwassen

Utrecht, 31 mei 2006
Aanhoudingen drugshandel en witwassen
Â

De Utrechtse politie heeft dinsdagochtend vroeg vier mannen aangehouden. Drie ervan worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, internationale drugshandel en het witwassen van crimineel geld. De recherche doet nader onderzoek naar deze witwaspraktijken.

De Utrechtse recherche heeft ruim een jaar onderzoek gedaan in deze zaak, die aan het licht kwam na binnengekomen informatie. De verdachten in deze zaak zijn een 49-jarige man uit De Bilt, een 32-jarige man uit Utrecht en een 50-jarige man uit Maarssen. In Putten werd een vierde man aangehouden (26 jaar oud) die ervan wordt verdacht drugs van de criminele organisatie te verhandelen.

Onder leiding van de rechter-commissaris werden dinsdagochtend doorzoekingen gedaan in de woningen van de vier verdachten. Ook deed de politie doorzoekingen in een horecagelegenheid en in twee kantoren in Utrecht, waar vermoedelijk de financiële administratie van de verdachten wordt gevoerd. Er werden enkele vuurwapens, munitie, een hoeveelheid xtc-pillen en cocaïne, twee autoâs en een groot geldbedrag in contanten in beslag genomen. Ook werd de administratie voor onderzoek meegenomen.Â