USG People N.V.

Published: 09:00 31.05.2006 GMT+2 /Source: USG People NV /AEX: USG /ISIN: NL0000354470

USG People introduceert Quickscan Flex

Kostenbesparend instrument helpt bedrijven flexibele arbeid efficiënt in te zetten

Almere, 31 mei 2006. USG People N.V., dienstverlener op gebied van flexibele arbeid, heeft in samenwerking met TNO de Quickscan Flex ontwikkeld. Dit instrument is ontwikkeld om organisaties en bedrijven in een korte tijd een passend advies te geven op het gebied van flexibele arbeid. De Quickscan Flex kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren, zo blijkt uit een eerste inventarisatie.

"Dit instrument is gemakkelijk toe te passen bij onze huidige en toekomstige klanten", zegt Hans Coffeng, Executive Vice President van USG People. "Het schept inzicht in de benodigde flexibiliteit, stemt de personeelsplanning af op vraag en aanbod in de markt, en het geeft onze klanten bovendien duidelijkheid over mogelijke kostenbesparingen."

Basis voor de Quickscan Flex is een instrument dat TNO heeft ontwikkeld, het zogeheten Flipo-instrument. Dit instrument dat staat voor 'Flexibele inzet van personeel in organisaties' helpt flexibele arbeid efficiënter in te zetten.

Bedrijven en organisaties kunnen aan de hand van de Quickscan Flex de volgende vragen op simpele wijze beantwoorden: maken we gebruik van de juiste mix aan flexmaatregelen, en doen we het tegen zo laag mogelijke kosten?

De aanpak bestaat uit enkele gesprekken met management en directie van bedrijven en organisaties en vertegenwoordigers van de personeelsafdeling. Samen met hen wordt de behoefte aan flexibele arbeid in kaart gebracht alsmede het vermogen van de organisatie om flexwerkers op te nemen.

Volgens Coffeng van USG People is de Quickscan Flex met name geschikt voor bedrijven die veel flexarbeid inhuren; bedrijven waarbij de inzet van flexibele arbeid veel organisatie vraagt en bedrijven die te maken hebben met pieken en dalen in het werk als gevolg van sterk wisselende seizoenen.

TNO heeft haar uitgebreide versie van de scan inmiddels al bij vele organisaties, opererend in verschillende branches, succesvol uitgevoerd. De verwachting is daarom dat ook voor de Quickscan versie van het instrument grote belangstelling zal bestaan.

Met de lancering van de Quickscan Flex onderstreept USG People haar rol als strategisch partner en brede dienstverlener op het gebied van HR gerelateerde vraagstukken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marco Smit, National Account Manager

+31 (0)36 529 9527
msmit@usgpeople.com

Profiel USG People
USG People biedt alle vormen van flexibele arbeid en uiteenlopende diensten aan op het gebied van human resources, opleiding & training en customer-careservices. De groep, met hoofdzetel in Almere, is actief in 11 Europese landen - Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal. In 2005 behaalde USG People een omzet van circa 3 miljard ¤ (na de overname van Solvus en op een pro forma basis) en heeft 7.700 vaste medewerkers in dienst. Dagelijks werken er via zelfstandige werkmaatschappijen van USG People 130.000 uitzendkrachten en gedetacheerde professionals.

De merkenportefeuille van USG People bevat de merken Start, Creyf's, Proflex (General Staffing), Unique, Content, Technicum, Secretary Plus, StarJob, Financial Forces, Express Medical, Ad Rem, SYS (Specialist Staffing), Innotiv, United Technical Solutions, United Technical Solutions Energy, Beaver ITServices, United ICT Solutions, USG Capacity, HR Forces, Legal Forces (Professionals), Accea, Carela, United Restart, United MarketPlace (HR Services), Call-IT en Telecom Direct (Customer Care Services)

De aandelen USG People staan genoteerd aan de Effectenbeurs Euronext Amsterdam N.V. (ticker: USG) en zijn opgenomen in de Midkap-index (AMX).

Website: www.usgpeople.com