Nuon

Gezamenlijk persbericht Nuon en Continuon Netbeheer

Samenwerking GGD Amsterdam, Nuon en Continuon Netbheer en succesvol

Meer dan 100 afsluitingen van energie voorkomen bij hulpbehoevende klanten

Amsterdam, 31mei 2006 - Een samenwerkingsconvenant tussen de GGD Amsterdam, energieonderneming Nuon en netbeheerder Continuon Netbeheer heeft inmiddels bij ruim honderd hulpbehoevende mensen afsluiting van energie voorkomen. Door de samenwerking zijn deze klanten in contact gekomen met reguliere hulpverlening. Het convenant is ondertekend op 16 november 2005.

Medewerkers van Nuon en Continuon Netbeheer, zoals incasseerders en afsluiters, komen regelmatig klanten met betalingsachterstanden tegen die nog geen contact hebben met hulpverleningsinstanties, maar wel voor hulp in aanmerking komen. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid willen Nuon en Continuon Netbeheer deze klanten niet zomaar afsluiten van de energievoorziening. Door samenwerking met de GGD Amsterdam wordt afsluiting voorkomen en komen deze klanten rechtstreeks in contact met hulpverleningsinstanties. De afspraken binnen het convenant zijn in lijn met de bepalingen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Van melding tot hulp
Na het ontvangen van een melding gaat de GGD Amsterdam langs om als deskundige de situatie met de klant bespreken. De klant wordt gedurende deze periode niet afgesloten van de energievoorziening. Indien noodzakelijk helpt de GGD Amsterdam de klant met een passende hulp- en/of schuldhulpverlening. Bij eventuele schuldhulpverlening worden met Nuon, Continuon Netbeheer en de klant afspraken gemaakt over de betalingsachterstanden.

Nieuwe convenanten
Gezien het succes van het convenant zijn Nuon en Continuon Netbeheer momenteel in gesprek met tien andere GGD's in Nederland om afspraken vast te leggen over het melden van klanten in noodhulpsituaties. Met de GGD Gooi- en Vechtstreek en Amstelland de Meerlanden zijn de afgelopen maanden een zelfde convenant afgesloten.

12 maanden per jaar
De Tweede Kamer heeft recent ingestemd met het voorstel om afsluiten van klanten tijdens de wintermaanden niet langer toe te laten. De convenanten met de GGD's gelden echter het hele jaar. Ze voorkomen niet alleen afsluiting van de energievoorziening, maar helpen tevens hulpbehoevende mensen in contact te brengen met hulpverlening.

Over Nuon

Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten klanten bedient in Nederland, België en Duitsland.

De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto-omzet in 2005 bedraagt EUR 5,0 miljard. Het aantal medewerkers per eind 2005 bedraagt 9.665 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland en Fryslân en de gemeente Amsterdam.

Over Continuon Netbeheer
Continuon Netbeheer is een dochteronderneming van Nuon. Als onafhankelijk netbeheerder staat de onderneming onder toezicht van de Directie Toezicht Energie (DTe). Continuon Netbeheer is verantwoordelijk voor het gas- en elektriciteitsnet van energie-onderneming Nuon. Ook is ze verantwoordelijk voor het distribueren en transporteren van elektriciteit en gas voor iedereen die dit wil produceren of afnemen. Het elektriciteits- en gasnetwerk is gesitueerd in de provincies Friesland, Gelderland, Flevoland, Noord-Holland en een deel van Zuid-Holland.

Noot voor redactie (