Siemens

Persbericht

0605.793

Den Haag, dinsdag 30 mei 2006

Crème de la crème

Nieuwe Siemens Nespresso machine ontworpen door Porsche Design

Siemens Consumenten Producten en Nespresso presenteren met trots de jongste en meest exclusieve telg uit de Siemens-Nespresso familie: TK911N2NL, ontworpen door Porsche Design. Deze volautomatische Nespresso machine komt met een wereldprimeur door het innovatieve autoCapuccino-systeem; een onvervalste Cappuccino of Latte Macchiato door slechts 1 druk op de knop. Door het opvallende ontwerp en materiaalgebruik sluit dit apparaat naadloos aan bij de 2e generatie Siemens Porsche Design, die in 2005 gelanceerd werd. Het unieke Nespresso capsulesysteem zorgt voor de perfecte koffie.

AutoCappuccino of Latte Macchiato
Met de autoCappuccino-knop kan men een kant-en-klare Cappuccino maken, zonder eerst de melk apart op te schuimen. Hetzelfde geldt voor een echte Latte Macchiato. Deze typisch Italiaanse koffie, geserveerd in een hoog glas, kenmerkt zich een mooie scheiding van een laag warme melk onderin het glas, een laag espresso koffie en een laag melkschuim. Het innovatieve Milk-Whirl systeem staat garant voor perfect stevig melkschuim door de fijne belletjesstructuur van het schuim. Door het gepatenteerde lekrooster te verwijderen, passen de speciale Latte Macchiato-glazen ook onder het apparaat.

Porsche Design en techniek
Porsche Design staat niet alleen voor tijdloos ontwerp, maar ook voor technisch vernuft. Dit blijkt onder meer uit het feit dat het transparante scherm voor de capsulehouder door bewegingssensoren automatisch opent als men het apparaat met de hand benadert. De Nespresso capsule plaatst men in de verlichte houder, waarna het apparaat de capsule inslikt en de Espresso of Café Lungo naar keus brouwt. De TK911N2NL is gemaakt van geborsteld aluminium en antraciet zwart kunststof en is voorzien van een blauwe LED display, evenals de andere Siemens Porsche Design producten.

Als inspiratiebron voor het ontwerp van de Siemens Porsche Design familie diende de stedelijke architectuur waarbij ronde vormen, glas en staal gebruikt zijn. Verantwoordelijk voor het ontwerp is Christian Schwamkrug, Design Director van Porsche Design.

Nespresso
Bij lidmaatschap Van de Nespressoclub, ontvangt men twee Latte Macchiato glazen van Nespresso.

Het apparaat is vanaf juni 2006 op de markt en heeft een winkelprijs van 999.

Voor meer informatie:
www.siemens.nl/huishouden, Siemens infocentrum: 070-3331234 www.nespresso.nl