SP Tilburg


Tilburg, 31 mei 2006

TV Indonesië in Tilburg op kabel

Naar aanleiding van de aardbeving in Java stelt de SP vandaag voor om een Indonesische nieuwszender op de Tilburgse kabel uit te zenden. De fractie stelt hiertoe vandaag schriftelijke vragen. "Weer zomaar geld overmaken doet weinig voor de Tilburgse Indonesiërs", aldus de SP.

In Tilburg wonen meer dan vijfduizend Indonesiërs. Het uitzenden van een Indonesische TV zender op de kabel in Tilburg zou voor deze mensen betekenen dat ze veel meer en sneller informatie krijgen over de situatie ter plekke.

Vorige week stortte de gemeenteraad nog 15.000 euro op de rekeningen van de hulporganisaties ten behoeve van de slachtoffers van de watersnoodramp in Suriname. De SP stemde daar tegen. Fractievoorzitter Van de Hout: "Niet omdat we vinden dat er geen geld nodig is, maar omdat dat helemaal geen taak is van de gemeenteraad. Die moet zich niet bemoeien met ontwikkelingshulp, daar hebben ze geen verstand van. Het college had al toegezegd de opbrengst van de benefietactie te verdubbelen. Op die manier ondersteun je Tilburgers die zich voor Suriname inzetten, dat is uitstekend".

De SP stelde vorige week al te vrezen voor de volgende ramp, waarbij gemeenteraadsleden opnieuw over elkaar heen zouden buitelen in hun scoringsdrang. "Ondersteun Tilburgers die iets willen organiseren, en laat de rest over aan professionals en betrokken burgers", aldus de partij. De SP stelt nu voor om een Indonesische zender op de Tilburgse kabel toe te laten: "Zo voorzie je in een informatiebehoefte bij vele duizenden Tilburgers. De vaak oudere Indonesiërs die in Tilburg wonen beschikken heus niet allemaal over internet. En bovendien, Nederlanders willen op cruciale momenten voor hun nieuws ook niet beperkt zijn tot websites, maar zappen van het ene nieuwskanaal naar het andere. Laten we dit gewoon eens proberen en zien wat het oplevert. Misschien kan dat dan de gepaste reactie worden bij dit soort ongelukkige gebeurtenissen. Wat de SP betreft is dat meer toegesneden op de rol van de gemeenteraad en de behoefte van Tilburgers, dan het storten van volkomen willekeurige bedragen".

www.tilburg.sp.nl

­
SP afdeling Tilburg, Piushaven 29, 5017 AN Tilburg T (013) 5802320 F (013) 5802318 E tilburg@sp.nl I www.tilburg.sp.nl


---- --