KNHS


Dispensatie kwalificatie voltige Hippiade 31/5/2006

In de vergadering van de Voltige Commissie is besloten om voor verenigingen, die betrokken zijn bij de samenstelling van het Nationale Voltigeteam, een uitzondering te maken ten aanzien van de kwalificatie voor de Hippiade 2006.

De dispensatieregeling is als volgt: wanneer een voltigeteam op dit moment (peildatum 1 juni 2006) een afvaardiging heeft van één of meer leden of een paard in het Nationale Team, dan ontvangt het betreffende voltigeteam dispensatie voor één kwalificatiewedstrijd voor de Hippiade. Dit betekent dat het betreffende voltigeteam slechts éénmaal voldoende resultaat (zoals beschreven in het vraagprogramma voor de Hippiade) moet behalen tijdens een officiële voltigewedstrijd, om tijdens de Hippiade te mogen starten.

Deze regeling is bedoeld om het beschikbaar stellen van goede voltigeurs aan het Nationale Team te stimuleren. De dispensatie geldt voor alle verenigingen die een afvaardiging hebben in het Nationale Team, los van de omvang van de afvaardiging. Dit om rechtsongelijkheid bij de deelnemende verenigingen (ten opzichte van elkaar) te voorkomen.