Ingezonden persbericht


Persbericht

Primeur: Fortinet lanceert nieuwe ATCA-compliant security voor 10 Gigabit networking, bestemd voor het hogere marktsegment

FortiController-5208 en FortiGate-5005 bieden superieure prestaties, schaalbaarheid en flexibiliteit aan telecom carriers, MSSP's en grote ondernemingen

SUNNYVALE, Calif., 31mei 2006 - Fortinet - de eerste en toonaangevende leverancier van oplossingen voor multi-threat security - versterkt het high-end productportfolio met de lancering vandaag van een nieuwe load-balancing switch en high-performance security blades voor the FortiGate-5000 Series, momenteel de enige security systemen ter wereld die voldoen aan de AdvancedTCA (ATCA)-standaard. De FortiController-5208 switch en FortiGate-5005 security blades zijn bestemd voor telecommunicatie carriers, managed security service providers (MSSP's) en grote organisaties met een sterke behoefte aan bandbreedte. De systemen werken samen om de schaalbaarheid van de beveiliging in 10 gigabit Ethernet (GbE) netwerkomgevingen op te voeren. ATCA staat voor Advanced Telecom Computing Architecture. Het is de industriestandaard voor de nieuwe generatie van hogesnelheidscommunicatieapparatuur voor grootgebruikers, zoals carriers, service providers, MSSP's en grote organisaties. Fortinet is de enige security-leverancier die ATCA-compliant multi-threat security-systemen op de markt heeft. De ATCA-standaard voorziet in interoperabiliteit tussen systemen van verschillende leveranciers van hardware, systemen en netwerken.

Multi-Threat protectie voor 10G networking
Toenemende volumes aan dataverkeer, media-rich applicaties, zoals video on demand en streaming video, en consolidatie van het datacenter stuwen de behoefte op aan grote schaalbaarheid in bandbreedte en hogesnelheidsaansluitingen. Om hierin te voorzien stappen MSSP's, carriers, grote bedrijven en overheidsinstellingen in hoog tempo over op 10GbE aansluitingen voor hun breedbandnetwerken.

Tegelijkertijd noodzaken de groeiende bedreigingen meervoudige beveiliging op netwerk- en applicatieniveau. Dit vermindert de prestaties en de schaalbaarheid van het netwerk. Security-systemen moeten naast elkaar kunnen bestaan in 10GbE omgevingen en zij dienen de vereiste inspectie van het dataverkeer en de bescherming tegen inbraken, virussen en andere typen bedreigingen uit te voeren zonder dat de netwerkprestaties en -schaalbaarheid er noemenswaardig onder te lijden hebben.

Fortinet komt tegemoet aan deze uitdaging met het eerste multi-threat security systeem voor 10GbE-omgevingen op de markt. De oplossing kan worden ingezet in de FortiGate-5020 two-slot, 5050 five-slot en 5140 14-slot modulaire chassis-gebaseerde systemen. De FortiGate-5005 en FortiController-5208 blades voorzien samen in multi-gigabit antivirus, antispyware, firewall, VPN en IPS (intrusion prevention system).

Flexibele beveiliging van core netwerken

De FortiController-5208 blade bevat twee 10GbE interfaces en acht 1GbE interfaces, ideaal voor high-performance core en datacenter netwerktoepassingen. De FortiController-5208 blade biedt ook switch-based interconnectie om het dataverkeer te distribueren over andere FortiGate blades. Load balancing tussen de blades zorgt voor betere prestaties en schaalbaarheid. De nieuwe FortiGate-5005 blade verschaft een complete reeks flexibele netwerkbeveiligingssoftwaremodules - inclusief firewall, antivirus, antispyware, intrusion prevention system (IPS), antispam, Web content filtering, VPN en traffic shaping. Deze kunnen afhankelijk van de behoefte van de klant afzonderlijk of in combinatie worden toegepast. Klanten kunnen FortiGate-5000 systemen op verschillende manieren configureren om tegemoet te komen aan uiteenlopende eisen op het gebied van throughput, betrouwbaarheid, schaalbaarheid en security door de combinatie van FortiGate en FortiController ATCA-compliant blades. "De sterke vraag naar en het succes van onze high-end producten bij telecom carriers, MSSP's en bedrijven heeft Fortinet geholpen om de snelstgroeiende network security vendor in de high-end markt te worden," zegt Ken Xie, oprichter, president en CEO van Fortinet. "Onze nieuwe FortiController-5208 en FortiGate-5005 ATCA blades breiden de voordelen van onze FortiGate-5000 Series uit naar 10GB netwerkomgevingen. Ze verbeteren de beveiligingsprestaties, de schaalbaarheid en de toepassingsflexibiliteit."

Bezoek voor meer informatie over Fortinet's FortiGate-5000 Series http://www.fortinet.com/products/providers.html

Over Fortinet (www.fortinet.com) Fortinet is de eerste en leidende aanbieder van ASIC-accelerated multi-threat security systemen, die door ondernemingen en service providers worden gebruikt om hun beveiliging te verbeteren terwijl ze hun totale operationele kosten verlagen. De oplossingen van Fortinet zijn vanaf de grond opgebouwd om meervoudige beschermingsniveaus te integreren, inclusief firewall, antivirus, intrusion prevention, Web content filtering, VPN, spyware prevention en antispam. Klanten krijgen de mogelijkheid zich te beschermen tegen zowel meervoudige als gemengde dreigingen. Dankzij het custom ASIC en unified interface bieden Fortinet oplossingen geavanceerde beveiligingsfunctionaliteit die opschaalt van remote office toepassing naar chassis-gebaseerde oplossingen met geïntegreerd management en reporting. Fortinet-oplossingen hebben wereldwijd meerdere bekroningen gekregen. Bovendien zijn het de enige producten die achtvoudig gecertificeerd zijn door de ICSA (firewall, antivirus, IPSec, SSL, IDS, client antivirus detection, cleaning en antispyware). Fortinet is een private onderneming en is gevestigd in Sunnyvale, Californie. # # #

Perscontacten:

Marc Jepkes
Fortinet.
+31 651 800 700
mjepkes@fortinet.com

Theo Loth
Loth PR Writing & Consultancy
+31 652 322 210
theo@loth.nl