Ingezonden persbericht


Persbericht

Accor Hotels Nederland beëindigt exploitatie

Mercure Kasteel De Hooge Vuursche

Amsterdam, 31 mei 2006

Accor Hotels Nederland heeft besloten de exploitatie van Mercure Kasteel De Hooge Vuursche op 1 april 2007 te beëindigen. Door zijn geringe capaciteit (21 kamers) past het hotel niet langer in de exploitatiefilosofie van de internationale hotelgroep. Kasteel De Hooge Vuursche is eigendom van Heineken.

Accor Hotels gaat zich de komende jaren in toenemende mate concentreren op de afzonderlijke hotelmerken van de groep. Dat betekent dat de onderscheidende kenmerken van elk hotelmerk maximale aandacht krijgen. Door het kleine aantal kamers en de specifieke vorm van het gebouw (kasteel) voldoet Het Kasteel niet aan het profiel waaraan hotels onder de Mercure-vlag (wereldwijd) moeten voldoen.

Accor Hotels Nederland zal zich maximaal inzetten om de 20 medewerkers van Het Kasteel bij één van de andere hotels onder te brengen. Mocht herplaatsing niet in alle gevallen slagen, dan wordt in overleg met de Ondernemingsraad een sociaal plan opgesteld voor degenen voor wie geen nieuwe plaats binnen Accor wordt gevonden.

*****

Over Accor

Met 168.000 medewerkers in 140 landen is Accor Europees marktleider en één van 's werelds grootste groepen op het gebied van reizen, toerisme en zakelijke dienstverlening, met twee belangrijke internationale activiteiten:
. hotels: meer dan 4.000 hotels met 466.000 kamers in 92 landen (Sofitel, Novotel, Mercure, Suitehotel, Coralia Club, Ibis, Etap Hotel, Formule 1 en Motel 6 en Red Roof Inn in de Verenigde Staten) en de daaraan gerelateerde nevenactiviteiten zoals reisbureaus (Carlson Wagonlit Travel en Frantour), restaurants (LenÔtre) en casino's;
. services aan zakelijke klanten en openbare instellingen: dagelijks maken 19 miljoen mensen in 34 landen gebruik van een breed scala aan diensten (zoals maaltijdvouchers, sociale dienstverlening, kostenbeheer, incentive/events) die door Accor opgezet en beheerd worden.

Accor telt in Nederland 2.700 medewerkers. De 52 hotels die tot de groep behoren, hebben een gezamenlijke capaciteit van 6000 kamers. Daarmee is Accor één van de grootste aanbieders van hotelaccommodaties in Nederland. De merken waarmee Accor in ons land actief is, zijn 1 Sofitel Demeure (Hotel The Grand Amsterdam), 4 Sofitel, 2 Dorint/Novotel, 7 Novotel, 23 Mercure, 11 Ibis, 1 Etap en 3 Formule I hotels.



Ingezonden persbericht