Laurus NV

Verkoop Konmar aan Ahold en Jumbo

Laurus N.V. maakt bekend de verkoop te zijn overeengekomen van 29 Konmar Superstores aan Koninklijke Ahold N.V. (Ahold) en van 12 Konmar Superstores aan Jumbo Supermarkten B.V. (Jumbo) voor een bruto bedrag van in totaal EUR 133 miljoen.

Ahold

Met Ahold is overeengekomen dat het de 29 Konmar Superstores, inclusief de 4 franchise-winkels, zal verwerven voor de prijs van EUR 110 miljoen, exclusief voorraden en vorderingen op franchisenemers. Alle medewerkers van de winkels die in eigendom zijn van Laurus zullen automatisch overgaan naar de nieuwe eigenaars. De aan de overgenomen winkels gerelateerde overhead (45 FTE's) zal een arbeidscontract worden aangeboden door een dochterbedrijf van Ahold dat deze winkels gaat exploiteren.

De in de transactie inbegrepen winkels vertegenwoordigen een totale winkelvloeroppervlakte van 74.112 m². De partijen verwachten de transactie in het vierde kwartaal van 2006 te finaliseren. Tot de datum van overdracht zullen de winkels door Laurus voor eigen rekening geëxploiteerd worden.

Jumbo

Met Jumbo is overeengekomen dat het de 12 Konmar Superstores zal verwerven voor de prijs van EUR 23 miljoen. Alle medewerkers van de winkels zullen automatisch overgaan naar Jumbo. De in de transactie inbegrepen winkels hebben een totale winkelvloeroppervlakte van 27.788 m². De partijen verwachten de transactie in het derde kwartaal van 2006 te finaliseren. Tot de datum van overdracht zullen de winkels door Laurus voor eigen rekening geëxploiteerd worden.

Het verkoopproces van de drie resterende Konmar-winkels is nog gaande.

Ondernemingsraad en Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Laurus zal de ondernemingsraad over de voorgenomen transactie raadplegen en heeft de vakbonden geïnformeerd. Aangezien ook de instemming van de aandeelhouders vereist is, zal een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders bijeengeroepen worden. De bijzonderheden zullen via de gebruikelijke kanalen bekend worden gemaakt. Voor de aandeelhouders zal tegelijkertijd met de oproeping tot de vergadering een informatie-memorandum gepubliceerd worden.