Gemeente Cromstrijen


31-05-2006

Brandweer trekt veel bezoek tijdens de Nautische Dag

Ondanks het slechte weer trok de Nautische Dag ook dit jaar weer veel bezoekers. De hele dag door gaven de brandweer en de jeugdbrandweer demonstraties en toonden het publiek hoe de brandweer te werk gaat in noodsituaties. Voor deze dag haalde de brandweer alle voertuigen van stal. Collega's vanuit Oud-Beijerland, Willemstad en Dordrecht maakten de bezetting compleet. Zo nam het korps van Oud-Beijerland een ladderwagen en een oude brandweerwagen mee. Willemstad had haar duikers meegenomen en het korps van Dordrecht verzorgde de reddingsbrigade. Er waren zelfs zoekhonden van de stichting Signi aanwezig. Met luide sirenes snelde de brandweerlieden naar de brandende auto's, beknelde personen of brandende portocabin.

Naast de demonstraties, trok ook de blusboot van de regio Zuid-Holland Zuid veel aandacht. Deze was net als vorig jaar in de Dorpshaven afgemeerd en toegankelijk voor het publiek. De reddingsbrigade was dit jaar voor het eerst aanwezig op de Nautische Dag. Na een ongeval met een jet ski toonden zij hun kunsten in noodsituaties.

De Nautische Dag was voor de brandweer weer een geslaagde dag. Zij kijkt al uit naar de volgende Nautische Dag, hopelijk dan wel voorzien van een zonnetje!

Kijk voor foto's op de site van de brandweer Cromstrijen, www.brandweercromstrijen.nl