Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 31 mei 2006

Zaanstreek-Waterland, 31-05-2006

Politie pakt drugsdealers, vuilnisauto gekanteld en controles

Drankrijder rijbewijs kwijt

Zaandam, dinsdag 30 mei 2006, 19:29 uur.

De politie heeft het rijbewijs van een 39-jarige automobilist uit Zaandam ingevorderd. De man werd op de Rosmolenstraat onderworpen aan een blaasproef waarbij het apparaat een flinke alcoholindicatie gaf. Aan het bureau blies de verdachte meer dan drie maal (1,52 promille) de maximaal toegestane waarde. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de Zaandammer werd na verhoor met een rijverbod van zeven uren heengezonden.

Koperdieven aangehouden

Purmerend, woensdag 31 mei 2006, 02:44 uur.

De politie heeft twee 29-jarige mannen uit Haarlem en Enkhuizen aangehouden als verdachten van onder andere diefstal van koper. Naar aanleiding van eerdere diefstallen van koperen waterleidingen en bliksemafleiders werd er door de politie extra uitgekeken naar de daders. Van meerdere flats in de wijk Wheermolen waren de bliksemafleiders, soms tot het dak aan toe, gedemonteerd en verknipt. Een auto met aanhangwagen met daarin koperen leidingen en gereedschap werden in beslag genomen bij de aanhouding van de twee verdachten. Beide mannen werden ingesloten en in verzekering gesteld.

Stereo in beslag genomen

Wormerveer, woensdag 31 mei 2006, 00:06 uur.

De politie heeft in een woning op de Krokusstraat de stereotoren in beslag genomen en de 69-jarige bewoner aangehouden. Na klachten uit de omgeving hoorden de agenten luide muziek uit de woning komen. De bewoner weigerde, ook na herhaalde vorderingen, de deur te openen en de muziek zachter te zetten. Met een machtiging werd de deur geforceerd en vervolgens de stereo uitgeschakeld. De bewoner werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Diefstal BB-motoren

Purmerend, woensdag 31 mei 2006, 01:51 uur.

Uit een garagebedrijf aan de Ampèrestraat werden na het ingooien van een raam drie buitenboordmotoren gestolen. Surveillerende agenten waren binnen twee minuten na de melding ter plaatse maar de inbraak had kennelijk ruim voor de melding plaats gevonden en men was reeds vertrokken met de buit. In de directe omgeving werden diverse sporen veiliggesteld.

Politie pakt drugsdealers

Landsmeer, mei 2006.

De politie heeft eind mei met een arrestatieteam een 35-jarige man uit Landsmeer in Amsterdam aangehouden als verdachte van vuurwapenbezit en drugshandel. De recherche was een onderzoek gestart na meldingen dat vanuit twee woningen in Landsmeer in cocaïne zou worden gehandeld. Er werden in maart door de politie een aantal kopers van drugs onderschept en een 60-jarige bewoonster werd vervolgens aangehouden als verdachte van drugshandel. De tweede verdachte, haar 35-jarige zoon, werd toen niet thuis aangetroffen. In de woningen werd een grote hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen, alsmede een geladen vuurwapen met een voorraad patronen en een grote hoeveelheid contant geld. Drugs, geld en wapen werden in beslag genomen en ter beschikking gesteld van justitie. De moeder werd na haar voorgeleiding bij de rechter commissaris in maart weer in vrijheid gesteld. Haar zoon is woensdag voorgeleid en werd in voorlopige hechtenis genomen.

Gaatjesboorder vlucht voor vaas

Landsmeer, woensdag 31 mei 2006, 08:47 uur.

Bij een inbraakpoging in een hoekwoning aan de Meervalweg is een gaatjesboorder vermoedelijk voortijdig met zijn werkzaamheden gestopt omdat hij met zijn boor een glazen vaas omstootte. Om binnen te komen was vermoedelijk rond drie uur in de ochtend een gat in een raamkozijn geboord waarachter tot voor kort een vaas stond. De afdeling forensische opsporing heeft sporenonderzoek gedaan.

Bromfietscontroles

Krommenie en Assendelft.

Op de Padlaan in Krommenie werd dinsdagmiddag een bromfietscontrole gehouden waarbij in totaal 21 bromfietsen en 6 snorfietsen werden gecontroleerd. De constructiesnelheid werd in vijf gevallen overschreden. Twee voertuigen waren niet verzekerd en een bestuurder reed zonder certificaat. In Assendelft werd woensdagochtend op de Dorpsstraat gecontroleerd. Hier werden totaal 34 voertuigen gecontroleerd. Er werd 17 maal een bekeuring uitgeschreven voor onder andere snelheid op de rollenbank, remmen niet in orde, onverzekerd rijden, mobiel bellen en door rood licht rijden.

Onder invloed

Purmerend, Middenbeemster, 30/31 mei

Een 19-jarige man uit de Middenbeemster werd in de nacht van dinsdag op woensdag op de Leegwhaterstraat in zijn woonplaats aangehouden wegens het rijden onder invloed. De nacht ervoor werd op de Gangeslaan in Purmerend een 30-jarige Purmerender aangehouden. De beide beginnende bestuurders hadden de voor hen toegestane alcohollimiet van 0,2 promille overschreden en kregen een proces-verbaal en een rijverbod van een uur.

Bestuurder met ontzegging toch de weg op

Purmerend, 30 mei, 19:26 uur

Tijdens een alcoholcontrole op de Gedempte Singelgracht werd dinsdagavond een 32-jarige man uit Zaandam aangehouden omdat hij op een bromfiets reed terwijl hij een rij-ontzegging had. Vorige maand was het rijbewijs van de man ingevorderd omdat hij onder invloed van drank een auto bestuurde. Justitie had de Zaandammer vervolgens een rijontzegging opgelegd: de man mag een half jaar lang geen motorvoertuig besturen.

Tijdens de alcoholcontrole werden dinsdagavond tussen 19:00 en 21:00 uur in totaal 65 bestuurders gecontroleerd. Geen van hen had (teveel) gedronken.

Twaalf boetes tijdens verkeerscontroles

Wormerveer, 30 mei, 08:00-10:00 uur

Tijdens verkeerscontroles in Wormerveer en Assendelft werden dinsdag twaalf boetes uitgedeeld. Op de Kerkstraat in Wormerveer werden in de ochtend vier bestuurders bekeurd omdat zij het rode licht negeerden. Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen in Assendelft zette een motorrijder van het verkeershandhavingsteam ' s middags bestuurders aan de kant. Vijf mensen droegen geen gordel en een drietal bestuurders was in overtreding omdat zij met de telefoon aan het oor reden.

40 km per uur te hard

Zaanstad, 30 mei, 14:50-17:15 uur

Dinsdag werd op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Koog aan de Zaan en Zaandijk op snelheid gecontroleerd. In Zaandijk werd 's middags een hoogste snelheid gemeten van 110 km per uur. Eén op de vijftig bestuurders harder dan de toegestane 70 km per uur. In Koog aan de Zaan hield 's morgens één op de twintig bestuurders zich niet aan de snelheid.

Op de Kepplerstraat (50 km per uur) in Zaandam werd dinsdagochtend ook op snelheid gelet. De hoogste snelheid bedroeg 88 km per uur en één op de vijftig bestuurders reed te hard.

Vooraankondiging snelheidscontrole Jaagweg

Vrijdag 2 juni zal op de Jaagweg in Watergang, gedurende de hele dag, op snelheid gecontroleerd worden. Op de Jaagweg in Watergang geldt een maximum snelheid van 50 km per uur. Tijdens eerdere controles van het verkeershandhavingsteam, in april en mei, reed bijna de helft van alle weggebruikers te hard, waarbij uitschieters werden gemeten van meer dan 80 km per uur.

Het verhoogde verkeerstoezicht moet ervoor zorgen dat de verkeerssituatie op en rond de kruising veiliger wordt.

Vuilnisauto gekanteld

Purmerend, woensdag 31 mei 2006, 12:47 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een eenzijdig ongeval op de Magneet waarbij een 22-jarige man uit Purmerend gewond raakte. Een vuilnisauto kantelde door onbekende oorzaak in een bocht. Een passagier en de 23-jarige chauffeur konden met lichte verwondingen het voertuig verlaten. De derde inzittende zat klem met zijn rechter arm. Hij werd door de brandweer in samenwerking met het per helikopter ingevlogen traumateam bevrijd. Per ambulance werd het slachtoffer met vermoedelijk een gebroken arm naar het ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig rechtop gezet en afgevoerd.