Gemeente Zwolle

Locatiekeuze voor Herberg in augustus


Datum uitgave: 31-05-2006
In samenspraak met de gemeenteraadsfracties is afgesproken dat het besluit over de locatiekeuze voor De Herberg wordt genomen tijdens de eerste bijeenkomst van het college van B&W na de vakantieperiode. 2In het collegeakkoord 2006-2010 Samen voor Zwolle is in het hoofdstuk 'Samen zorgen voor Zwolle' als tweede prestatieafspraak opgenomen: Op 1 augustus 2006 is de locatie gekozen voor de daklozenopvang de Herberg. In 2008 is die voorziening, een aanvulling op de ketenopvang, op een definitieve plek gerealiseerd. Op dit ogenblik is het vervolgonderzoek in volle gang. De afronding en het overleg met de initiatiefnemers zullen kort voor de zomervakantie plaatsvinden.

Vervolgens zal, conform het vastgestelde stappenplan, het college de meest geschikte locatie aan de gemeenteraad voorleggen. Na bespreking in een gecombineerde vergadering van de commissies Welzijn, Ruimte en Bestuur zal het college een raadsvoorstel voorbereiden waarin de definitieve locatie voor de Herberg aan u wordt voorgelegd.

Nog voor de zomervakantie de meest geschikte locatie voorleggen, zou betekenen dat het college op 11 juli 2006 het desbetreffende besluit zou moeten nemen en bij de start van de zomervakantie openbaar maken. Het college acht dit niet wenselijk, de communicatie zou in dat geval onder te hoge tijdsdruk moeten plaatsvinden.

Bron: Afdeling Communicatie

Datum van 31-05-2006 tot 06-06-2006