3 e persbericht van woensdag 31 mei 2006

Eindhoven, 31-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt veelpleger aan na winkeldiefstal

De politie heeft woensdagmiddag rond 15.30 uur op de Kanaaldijk Noord een man van 36 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij zou rond 14.15 uur uit een winkel aan de Tenierslaan een inbouwdimmer hebben weggehaald en er op een fiets vandoor zijn gegaan. Personeel van de zaak heeft de politie gewaarschuwd, waarna de man even later werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Het gaat om een bekende veelpleger.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft woensdagavond rond 19.15 uur een man van 49 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij reed in een auto op de Halvemaanstraat en werd daar gecontroleerd door de politie. De man bleek teveel gedronken te hebben. Op het bureau weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt. De automobilist werd in februari ook al een keer aangehouden terwijl hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Helmond: Auto weg na woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Houtse Parallelweg zijn een geldbedrag van ongeveer 200 euro, twee mobiele telefoons en autosleutels weggehaald. Daarmee is vervolgens een auto gestolen die op de oprit stond. Het gaat om een zwarte Opel Astra (14-JR-NH). Een bovenlicht van een raam aan de achterkant van de woning is opengebroken. Dat gebeurde woensdagochtend tussen 0.30 en 8.10 uur.

Someren: Inbraak in bedrijf

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Slievenstraat is een geldbedrag van enkele duizenden euros meegenomen. Ook zijn er vernielingen in het pand aangericht. Dat gebeurde tussen dinsdag 23.30 uur en woensdag 8.00 uur. Een toegangsdeur van het bedrijf is opengebroken. Het geld werd weggehaald uit een kluis die werd opengebroken.

Maarheeze: Politie ontdekt hennepkwekerij

De politie heeft woensdagochtend rond 10.30 uur een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Jasmijnstraat. Er stonden ruim 60 planten en de nodige kweekapparatuur in een slaapkamer. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De 22-jarige bewoner is aangehouden en na verhoor op het bureau met een proces-verbaal weer heengezonden.