Informatie 1.6.2006

De website en de visuele image van het Finse EU-voorzitterschap gelanceerd

Finland heeft op 31 mei in Helsinki de website en de visule image van het Finse EU-voorzitterschapgelanceerd. De website (www.eu2006.fi) is het belangrijkste informatiekanaal tijdens het half jaar durende voorzitterschap, dat op 1 juli a.s. begint. De site voor de ASEM-top (www.asem6.fi) hoort ook bij de website van de voorzitterschap.

Website

De website van het EU-voorzitterschap geeft toegang tot de persberichten en aankondigingen, vergaderkalender en nieuws. Het geeft ook informatie over het voorzitterschap van Finland en speciale informatie voor de media.

Het is mogelijk om via de website nieuws per e-mail of SMS te bestellen. De site biedt ook webcasts aan, vooral over de briefings na de vergaderingen. Het fotoarchief van de site bestaat uit printbare foto's van de belangrijkste vergaderingen, Finse ministers en Finland in het algemeen.

Logo

Het logo van het voorzitterschap beschrijft groie en ontwikkeling, een nieuwe richting voorwaarts en de Finse manier om zaken aan te pakken op een open en direkte wijze. Het logo werdt geinspireerd door de lijnen en kleuren van het Noordse landschap. Het beschrijft de samenwerking tussen de lidstaten, het discusseren en het besluiten over de gemeenschappelijke belang.

In het logo ziet men het groen van het groeiende bos, de top van een berg aan de horizon en het blauw van water dat schitterd in de zon.

Aanvullende informatie
eu2006.fi
Asem 6