Ontwerpen van Paolo Renna in Mis(s) Handicap verkiezing

VELDHOVEN, 20060529 -- Woensdag 31 mei zendt de Tros televisie de eerste Miss Handicap verkiezingen in Nederland uit. Deze miss-verkiezing is een idee van Lucille Werner die het programma ook presenteert. Alle sieraden die de dames dragen, het kroontje en de bijbehorende presentatiezuil van glas zijn van de hand van Paolo Renna.


De sieraden
Alle deelneemsters aan het evenement dragen sieraden uit de Millefiori Collectie, de eerste zilveren lijn colliers, armbanden, ringen en oorbellen die Paolo Renna een jaar geleden met succes in Nederland heeft geĂŻntroduceerd. Millefiori ligt inmiddels bij een groot aantal juweliers in de etalage.

Kroon
De winnares krijgt een kroontje overhandigd dat wordt gepresenteerd op een glazen zuil waarop tientallen verchroomde vlinders te zien zijn. De vlinder keert ook terug in het kroontje. Het kroontje symboliseert een dubbele overwinning, het winnen van de titel en het laten zien dat je met een handicap grote dingen kunt bereiken. De vlucht van de vlinders staat voor het vinden van een nieuwe vrijheid.

Motivatie
Paolo Renna: "Ik heb altijd geprobeerd om met mijn ontwerpen mensen te laten stralen door ze te helpen meer van hun eigen unieke identiteit te laten zien. Dat geldt ook voor mensen met een handicap. Voor hen is het juist moeilijker zichzelf te laten zien doordat een zichtbare handicap de aandacht af kan leiden van de echte persoon. De vlinder heb ik voor de deelnemers ontworpen omdat zij zich op deze manier ontpoppen en hun ware kleuren laten zien. Het geeft mij een goed gevoel als ik ook een kleine bijdrage kan leveren aan hun uitingskracht."