TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 02-06-2006

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 3 juni
Radio 1 - 11.04 uur

ONDERWERPEN TROS KAMERBREED ZATERDAG 3 JUNI

Het wordt warmer en natter in Nederland, zo blijkt uit vier klimaatscenario's van het KNMI. Wat betekent die opwarming voor het milieu? Moeten we ons ernstige zorgen maken? Moeten we ons leefpatroon gaan aanpassen? En hoe moeten beleidsmakers hierop inspelen? In TROS KAMERBREED een gesprek met de verantwoordelijke staatssecretaris Pieter van Geel van Milieu.

De VVD heeft een nieuwe leider: na een heftige verkiezingsstrijd kozen de leden Mark Rutte als opvolger van Jozias van Aartsen. Willibrord van Beek zwaaide de afgelopen drie maanden tijdelijk de scepter over de VVD-fractie. Margriet Vroomans blikt met Van Beek terug op de afgelopen periode en praat met hem over de nieuwe VVD onder Mark Rutte.

'Bestuurlijke spaghetti', zo omschrijft Mark van der Horst (VVD) het openbaar bestuur in Nederland. Er zijn te veel politici, ambtenaren en bestuursorganen volgens de voormalige Amsterdamse wethouder. De helft van de politici kan volgens hem ontslagen worden. Dat maakt het openbaar bestuur een stuk goedkoper en slagvaardiger. Van der Horst voert al jaren een kruistocht tegen de 'bestuurlijke spaghetti' en schreef er een boek over dat deze week verscheen. Hij is te gast in TROS KAMERBREED.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl