Wereldprimeur nieuwe cd van Walter Trout niet in Raalte maar Zaandam!


In tegenstelling tot eerdere berichten in de krant zal de nieuwe cd van Walter Trout genaamd "Full Circle" niet op zondag 4 juni tijdens Ribs & Blues te Raalte zijn wereldprimeur beleven, maar op zaterdag 3 juni in de Kade te Zaandam tijdens een officiële cd release party.

Na ruim vijf jaar is Walter Trout weer de studio ingedoken voor opnames van een nieuw studio album. Full Circle is de titel van het project met gastoptredens van gerenommeerde blueshelden zoals John Mayall, Jeff Healey en anderen. Trout komt begin juni naar Nederland voor een tweetal concerten ter promotie van zijn nieuwste cd. De primeur gaat naar De Kade in Zaandam waar op zaterdag 3 juni 2006 vanaf 20.00 uur tijdens een cd release party Full Circle officieel ten doop wordt gehouden.

Full Circle staat voor alles wat Walter Trout heeft meegemaakt tijdens zijn 35 jarige carrière in de muziek business en biedt de luisteraar alle facetten van de blues..De cd neemt je mee op reis naar zijn verleden, heden en toekomst. Trout heeft in de loop der jaren het voorrecht gehad met vele bluesgiganten het podium te mogen delen en daardoor is bij hem het idee ontstaan om samen met zijn muzikale vrienden een cd op te nemen. En dan niet zomaar een cd, maar een die de diverse stijlen binnen de blues tot elkaar brengt. De muziek op Full Circle is live in de studio opgenomen in een gemoedelijke en ontspannen sfeer. Tegenover elkaar zittend ontstond er tussen de muzikanten een interactie resulterend in een zo eerlijk en authentiek mogelijk gevoel. Enkele onvolkomenheden zijn gelaten voor wat ze zijn in het belang van de opname. Geen repetities of trucages maar simpelweg vanaf de eerste tape opgenomen en vastgelegd. Daardoor komen de diverse blues nuances op dit album zo sterk naar voren. Een keur van blues grootheden passeren op dit album de revue zoals John Mayall, Coco Montoya, Bernard Allison, Jeff Healey, Joe Bonamassa, Eric Sardinas, Guitar Shorty, Junior Watson en James Harman.

Het heeft Walter Trout altijd verbaasd dat sommige critici zijn muziek de stempel blues of rock willen geven. Wat hem betreft bestaan er geen hokjes in de muziek, maar gaat het puur om eerlijke expressie. Met Full Circle laat Trout horen dat door de unieke sound van iedere muzikant te erkennen, de verschillende stromingen binnen het blues genre heel makkelijk naast elkaar gaan.

Optredens Walter Trout:

Zaterdag 3 juni 2006 officiële cd release party in De kade te Zaandam

Zondag 4 juni 2006 Ribs & Blues Festival te Raalte

Woensdag 1 november 2006 013 te Tilburg

Donderdag 2 november 2006 Oosterpoort te Groningen

Vrijdag 3 november 2006 De Lantaarn te Hellendoorn

Zaterdag 4 november 2006 Paradiso te Amsterdam

Website:

Voor meer informatie kun je terecht op de uitgebreide website van Walter Trout: www.waltertrout.com

Noot voor redacties:

voor nadere informatie (echter