Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 5486648

P E R S B E R I C H T

5 Juni 2006

Gorssel - zwaargewonden bij aanrijding

Maandagmiddag (5/6) zijn bij een aanrijding op de Zutphenseweg tussen een motor en auto twee zwaargewonden gevallen. Het ging om de bestuurder en de passagiere van de motor.
Het ongeval gebeurde omstreeks 13.55 uur toen een 30-jarige automobilist uit Zwolle, komend vanaf Zutphen bij een horecazaak linksaf wilde slaan. Hij zag een uit de richting Deventer naderende motor volledig over het hoofd.
De motorrijder, een 24-jarige Arnhemmer moest vol in de remmen en hierdoor ging hij onderuit. De motorrijder schoof onder de auto en raakte zwaar gewond. Ook zijn passagiere (geen gegevens van bekend) raakte zwaar gewond en voor de hulpverlening werden twee ambulances en de traumaheli opgeroepen.

Nadat de slachtoffers waren gestabiliseerd is de motorrijder met de traumaheli naar Nijmegen vervoerd. De vrouw is in het Zutphense ziekenhuis opgenomen. De Zwollenaar en zijn passagiere liepen geen verwondingen op.
Het verkeer op de weg Zutphen-Deventer is ruim 2 uur omgeleid voor de hulpverlening en een onderzoek door de verkeersongevallendienst van de politie.

Zutphen - viertal meldt zich op politiebureau

Naar aanleiding van onderstaande mutatie die vanmorgen is verstuurd is gebleken, dat de 14-jarige jongen niet bij het gebeuren betrokken is geweest. In de loop van de middag meldden zich vier Zutphense jongens (3 x 15 en 17 jaar) bij de politie. Zij zijn in verzekering gesteld omdat er meerdere vernielingen bij de supermarkt zijn gepleegd en een vlag in brand is gestoken. De vier zijn vermoedelijk ook verantwoordelijk voor de diefstal van twee fietsen in dezelfde nacht.

Zutphen - vandalisme

De politie stelt een onderzoek in naar ondermeer vernielingen bij een supermarkt aan de Joke Smitlaan. Maandag (5/6) kwam rond 00.55 uur bij de politiemeldkamer een belletje, dat een getuige glasgerinkel had gehoord en dat vier jongeren met een vlag van de supermarkt liepen te sjouwen. Bij de komst van de agenten werd een 14-jarige jongen uit Zutphen aangetroffen. Hij verklaarde niets met het vooral te maken te hebben, maar op aanwijzing van de getuige is hij toch aangehouden. Hij is ingesloten en het thuisfront is van de aanhouding in kennis gesteld.

---- --