Eerste lokale programmagids van start gegaan

EINDHOVEN, 20060605 -- Maandag 5 juni is de eerste landelijke programmagids voor lokale en regionale omroepen van start gegaan. Op de website media-lokaal.nl worden de programmaschema's van plaatselijke omroepen geïndexeerd, en is het laatste nieuws te lezen over de lokale programma's en programmamakers die Nederland rijk is.


Met de komst van nieuwe technieken als podcasting, vodcasting en streaming media zijn veel van deze programma's via internet te bekijken of te beluisteren. Daarmee zijn ze niet meer voorbehouden aan de mensen die in een bepaalde stad of provincie wonen, maar toegankelijk voor iedereen die er in geïnteresseerd is.

Media-lokaal maakt daar gebruik van en wil deze ontwikkeling graag stimuleren. De site richt zich dan ook met name op programma's die inhoudelijk niet aan een bepaalde regio gebonden zijn, maar wel op een regionale of lokale zender worden uitgezonden.

Deze week is er onder meer aandacht voor de opkomst van het fenomeen 'regiosoap', radiomaker Lucas Bremmers van Omroep Venlo wordt geïnterviewd en het TV-programma van de week is 'Rutger leert stappen', bekend van RTV Rijnmond en populair op internet.



Wim Heesterbeek - Media-lokaal.nl