Waterski en Wakeboard seizoen van start

Nederlandse waterski bond

Persbericht

DRUKKE START WATERSKI- EN WAKEBOARDSEIZOEN

2006 belooft een topjaar te worden voor de waterski- en wakeboardsport

Amsterdam juni 2006 Het seizoen is nog maar net van start, de eerste wedstrijden zijn geweest maar het spannende moet nog komen en dat is nogal wat! Om te beginnen hebben we de komende maanden de NK Wakeboard Boot en Cable, het NK Waterski, NK Blootvoet, Eurocup Skirace en het NL Cableski. Met dit lijstje zijn we dan nog maar op de helft van veel spectaculaire wedstrijden.

De NK Wakeboard Cable en het NK Cableski worden gehouden bij het nationale trainingscentrum van de NWWB, Wet en Wild in Alphen aan den Rijn, respectievelijk op 18 juni en 24-25 juni. Bij beide evenementen is de toegang gratis. De Eurocup Skirace vindt plaats op 2 juli in Biddinghuizen en het NK Waterski op 5 en 6 augustus op het water bij de eilanden van Maurik. Deze wedstrijd wordt bezocht door Erica Terpstra die ook de prijzen uitreikt op zaterdag 5 augustus. In hetzelfde weekend is dan ook het NK Blootvoet op het Blauwe Meer bij Tilburg. De Zuid Afrikaanse en tevens veelvoudig kampioen blootvoeter, André de Villiers komt volgende maand speciaal naar Nederland om onze selectie klaar te stomen voor alle wedstrijden en zelf ondergaat hij in Nederland ook een zware training omdat hij het hoogste wil halen dat mogelijk is bij het WK in Amerika. André is een wereldtopper en geweldig om naar te kijken.

We kunnen rustig zeggen dat de waterski- en wakeboardsport groeiende is, dat er steeds meer successen worden behaald door onze sporters en dat daardoor het enthousiasme stijgt voor zowel de sporters als trainers en disciplinecoaches en natuurlijk niet in de laatste plaats voor de NWWB.
De in 2005 ingeslagen weg naar groei in kwaliteit en kwantiteit lijkt hiermee haar vruchten af te werpen.

Wie kennis wil maken of informatie wil hebben over de sport kan kijken op www.waterskibond.nl




Nederlandse Waterski Bond