Persbericht

Jan Joris Verheul doet beste zaken in BenQ-Siemens BMW 130i Cup

Zandvoort, 5 juni 2006. Jan Joris Verheul kijkt met een uitstekend gevoel terug op de vijfde en zesde race van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup, verreden tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort. Hij eindigde als eerste en tweede, terwijl zijn grootste rivaal in de strijd om de titel Ricardo van der Ende niet verder kwam dan een zege en een nulresultaat.

Tim Coronel was de snelste in de kwalificatietraining van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup. Hij had weinig profijt van zijn pole position; bij de start van de eerste race viel hij terug naar de achtste plek. "Ik had last van een slippende koppeling", verklaarde hij. Bas Schothorst en klassementsaanvoerder Ricardo van der Ende, als tweede en derde gestart, profiteerden en namen de eerste en tweede plaats in. Al in de eerste ronde ging het, in de hitte van de strijd, fout. De rijders raakten elkaar, waarbij Bas uitviel en Ricardo met een beschadigde BMW de pits moest opzoeken. Jan Joris Verheul was de lachende derde. Hij nam de leiding over en stond die positie niet meer af. Tim Coronel vocht zich naar voren en eindigde als tweede, voor zijn teamgenoot Marc Koster. "Het kon niet beter", blikte Jan Joris Verheul op de eerste ronde van de race terug. "Verder is deze race erg gunstig voor mijn titelkansen." Tim Coronel baalde natuurlijk van zijn start. "Maar ik ben ook blij dat ik mijn eerste podiumplek van het seizoen te pakken heb." Zijn teamgenoot Marc Koster stond ook voor de eerste keer dit seizoen op het ereschavot. "Ik ben echt heel tevreden, vooral gezien het enorm competitieve startveld in deze klasse." Ricardo van der Ende reed na zijn pitstop de snelste raceronde, goed voor de pole position in de tweede race.

De start van de tweede race was zeer hectisch. Cor Euser (als tweede gestart), Dillon Koster (vierde startpositie) en Marc Koster (zesde startplek) behoorden tot de slachtoffers van het gedrang in de Tarzanbocht. Ricardo van der Ende nam vanaf de pole position de kop, hij werd gevolgd door Jan Joris Verheul, Tim Coronel en Ardi van der Hoek. Dit viertal kwam ook in deze volgorde over de finish. Jan Joris kon het tempo van Ricardo net niet volgen, hij verloor elke ronde een fractie van een seconde op de koploper. "Ik heb echt geprobeerd om de eerste plaats te pakken, maar het zat er niet in", aldus Verheul. Voor Ricardo van der Ende was het alweer zijn vierde zege in zes races. "Ik rijd heel rustig, ik behandel mijn auto als een dame", 'verklapte' hij zijn 'geheim'. Tim Coronel stelde zijn tweede podiumplek van het weekeinde veilig.

Uitslag race 1:

1. Jan Joris Verheul (Dordrecht), 11 ronden in 25:47.628; 2. Tim Coronel (Alphen a/d Rijn), op 2.468; 3. Marc Koster (Blaricum), op 5.258; 4. Dillon Koster (Zandvoort), op 5.874; 5. Cor Euser (Herpen), op 5.985; 6. Patrick Dirks (Heemstede), op 6.396.
Uitslag race 2:

1. Ricardo van der Ende (Poeldijk), 12 ronden in 23:37.958; 2. Verheul, op 1.622; 3. Coronel, op 8.796; 4. Ardi van der Hoek ('s Gravendeel), op 10.987; 5. Bas Schothorst (Huizen), op 15.661; 6. Cor Euser (Herpen), op 18.628.
Stand na zes races: 1. Verheul 111, 2. Van der Ende 102; 3. Euser 74; 4. Coronel 73.

Volgende races: 4-6 augustus, Circuit Park Zandvoort.
Kijk voor nadere informatie op www.circuit-zandvoort.nl en op www.bmw.nl (onder 'Meer BMW')
---


Ingezonden persbericht