Persbericht t.a.v. de (auto)sportmedia

Ardi van der Hoek vindt aansluiting met kop in BMW 130i Cup

Zandvoort, 5 juni 2006. Ardi van der Hoek uit 's Gravendeel heeft de aansluiting met de top van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup gevonden. Deze conclusie mag getrokken worden na de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort. In de eerste race had hij lange tijd zicht op de tweede plek in de Koningsklasse van de nationale autosport, in de tweede wedstrijd eindigde hij voor de ogen van de 10.500 toeschouwers als vierde.

Ardi van der Hoek reed tijdens de kwalificatietraining de vijfde trainingstijd in het zeer competitieve startveld. "Ik had tijd nodig om de auto te leren kennen. Ik heb nu meer ervaring met mijn BMW, ik ben erg blij met mijn vijfde startpositie. Ik kom nog maar 0,8 seconde tekort op de pole position. Dit is echt een opsteker."
In de eerste race lag Ardi na de eerste ronde al op de tweede plaats! "De beide rijders op kop van het veld vlogen samen van de baan. Tim Coronel kwam slecht weg bij de start, hem kon ik meteen passeren." Ardi kon de tweede plek lang vasthouden. Aanvankelijk stond hij onder zware druk van Dillon Koster, later positioneerde Tim Coronel zich vlak achter Ardi's achterbumper. Coronel drong wel aan, maar zag geen kans om de tweede plek van Ardi over te nemen. In de negende ronde ging het helaas mis; Ardi van der Hoek verremde zich bij het aanremmen voor de Tarzanbocht. Na een stuk 'rallycrossen' door de grindbak kon hij zijn race hervatten. Ardi kwam uiteindelijk als achtste over de finish. "Ik heb te laat geremd, het was mijn eigen schuld", aldus de teleurgestelde coureur. "Het goede nieuws is echter dat ik heb laten zien dat het met mijn snelheid goed zit!"

In de eerste race reed Ardi van der Hoek de op zes na snelste rondetijd, dit leverde hem de zevende startpositie op voor de tweede wedstrijd. Ook deze keer werkte hij zich heel snel door het veld naar voren. "Meteen na de start ging het flink fout in de Tarzanbocht. Gelukkig kon ik overal omheenrijden en zo meteen doorstoten naar de vierde plek", blikte Ardi op het hectische begin van zijn race terug. De rest van de race reed Ardi relatief eenzaam op zijn vierde plaats. "Ik had geen zicht op de derde plek, aan de andere kant stond mijn vierde positie ook niet onder druk", aldus de coureur. "Alles bij elkaar ben ik tevreden over dit weekeinde. Ik heb bewezen dat ik mij met de kop van het veld kan meten. Dit biedt perspectieven voor de rest van het seizoen!"

Uitslag eerste race: 1. Jan Joris Verheul, 11 ronden in 25:47.628; 2. Tim Coronel, op 2.468; 3. Marc Koster, op 5.258; 8. Ardi van der Hoek, op 10.169.
Tweede race: 1. Ricardo van der Ende, 12 ronden in 23:37.958; 2. Jan Joris Verheul, op 1.622; 3. Tim Coronel, op 8.796; 4. Ardi van der Hoek, op 10.987.
Stand na zes races: 1. Verheul 111; 2. Van der Ende 102; 3. Cor Euser 74; 8. Ardi van der Hoek 35.

Volgende races: 4-6 augustus, Circuit Park Zandvoort.

Ardi van der Hoek wordt gesteund door Weru ramen en deuren, Bakkersland, C1000, (dat dit jaar 25 jaar bestaat), Fin Extenso (het vermogen tot veranderen), Conpax-ServoWrap total packaging group, Spam energy drink en Prontophot (zelfbediening (foto)automaten).

U kunt de verrichtingen van Ardi van der Hoek onder meer volgen via www.vanderhoekracing.nl.
---
Voor de redactie: Ardi van der Hoek verstrekt u graag nadere informatie. Hij is bereikbaar op tel. 0611 360 371.
U kunt ook contact opnemen met Arie van der Hoek, tel. 0652 613 300.

---- --