Ingezonden persbericht


Nijmegen, 5 juni 2006

Dames van Mag7 peddelen naar overwinning

Mag7 Nederlands Kampioen Raften Dames

Mag7 heeft op 2, 3 en 4 juni gestreden voor de titel op het NK raften op de Durance in de Franse Alpen. Zij hebben in het dames klassement de eerste prijs weten te pakken en zijn in het overall klassement ?heren en dames- op de zevende plek geëindigd. Samen met twee dames- en dertien herenteams is er op de onderdelen sprint, head to head, slalom en afvaart gestreden om de gouden trofee, waarmee het damesteam Mag7 naar huis ging.

Het team uit Nijmegen behaalde vrijdag 2 juni met haar prestatie op de sprint als startpositie de negende plaats. Op zaterdag 3 juni werd ?s ochtends gestreden in de ?head to head?, waar Mag7 het herenteam VET tegenkwam. Het damesteam verloor van deze uiteindelijke winnaars van het NK 2006. ?s Middags werd in twee runs het onderdeel ?slalom? gevaren. In de eerste run behaalde Mag7 de vierde plaats. Na de tweede run stond Mag7 voor dit onderdeel op een zesde positie. Aan het einde van de tweede dag was het team in het overall klassement één plaats gestegen tot de achtste positie. Inmiddels liet Mag7 de andere damesteams ver achter zich.

Op zondag werd de afvaart gevaren. Een stuk van negen kilometer, waarbij Mag7 bij de eerste acht kon starten. Bij de start lag het team op de zevende plek maar de dames wisten tijdens de afvaart drie herenteams voorbij te peddelen. Na vijfendertig minuten kwam Mag7 als vierde over de finish. Met deze prestatie heeft het team zich naar het Nederlands kampioenschap Dames gevaren. In het overall klassement is Mag7 op een zevende plek geëindigd. Aan het eind van de afvaart op zondag konden de overige herenteams dan ook niet anders dan hun respect uitspreken over de prestatie van Mag7.

Mag7 bestaat uit zeven dames: Saskia Hoeksema, Mayke Rensen, Marie-Louise van den Berg, Maaike Verbeek en Gezien Heersche uit Nijmegen, Lotte Veth uit Arnhem en Pauline Gispen uit Den Haag. De leeftijd varieert van 22 tot 48 jaar. Met deze topprestatie wil Mag7 aandacht vragen voor kinderkanker en ?10.000,- inzamelen voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). KiKa maakt zich sterk voor onderzoek om betere behandeling en genezing van kinderkanker te realiseren.

Mag7 is ondergebracht in een stichting. Ter ondersteuning voor de inzamelingsactie voor KiKa is een Comité van Aanbeveling in het leven geroepen. Mevrouw dr. G. ter Horst, Burgemeester Gemeente Nijmegen en de heer Prof. Dr. P. Hoogerbrugge, Kinderoncoloog, UMC St. Radboud te Nijmegen hebben naast andere leden hierin zitting willen nemen.
Voor meer informatie: www.mag7-rafting.nl


---

EINDE PERSBERICHT

*

Ingezonden persbericht