Juni 2006

Lekker druk in de pretparken tijdens Pinksteren

Dankzij droog weer en schuchter zonnetje 15 procent meer bezoek

Dankzij het droge weer en het schuchtere zonnetje hebben de Nederlandse pretparken tijdens de Pinksterdagen 15 procent meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Dat hebben woordvoerders van de parken maandag volgens het ANP laten weten.
Volgens directeur Jan Reuvers van het Dolfinarium zorgde het pinksterweekeinde voor ,,spetterende dagen''. ,,Het was echt parkweer,'' weet de directeur. Het bezoekersaantal lag over het hele weekeinde 15 procent hoger dan het park in Harderwijk had verwacht.

Efteling
Ruim 40.000 mensen bezochten met de pinksterdagen de Efteling in het Brabantse Kaatsheuvel. Ook hier is sprake van gespetter, want ,,vooral de waterattracties zijn in trek'', stelt een woordvoerder. ,,Verder is het druk op de terrassen en bij de ijscokarren''. In het park is het volgens de zegsman iets drukker dan vorig jaar. ,,Mede dankzij het weer is het gezellig druk.''

Walibi
Walibi World in Flevoland telde ook 15 procent meer bezoekers dan vorig jaar. Dat aantal is bovengemiddeld in vergelijking met meerdere jaren. ,,Het was zeker beter dan Hemelvaart'', zegt de woordvoerder. ,,Het was ideaal weer voor een pretpark en dat hebben we gemerkt aan de bezoekerscijfers.''

Artis
De Amsterdamse dierentuin Artis kreeg ook te maken met 15 procent meer bezoekers dan vorig jaar. ,,Het was behoorlijk druk'', zegt een zegsvrouwe.

Madurodam
Volgens een woordvoerster van de Haagse miniatuurstad Madurodam bezochten circa 4000 mensen per dag het park. ,,Het was te koud voor het strand, maar wel lekker genoeg om buiten te zijn. Precies goed dus. Wij noemen dat Madurodam-weer,' zo meldt het ANP.

2006-06-05