Gemeente Twenterand


Ministerie van BZK ziet handvest gemeente Twenterand als voorbeeld voor andere gemeenten

Kwaliteitshandvest gemeente Twenterand tilt dienstverlening naar hoger niveau

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft in samenwerking met de VNG en Stichting Rekenschap een werkboek uitgegeven waarin staat beschreven hoe een overheidsorganisatie het beste een kwaliteitshandvest kan ontwikkelen en implementeren in de organisatie. Het kwaliteitshandvest van de gemeente Twenterand dient in het werkboek als voorbeeld en leidraad voor anderen gemeenten. Deze gemeenten kunnen uit dit praktijkvoorbeeld inspiratie opdoen voor implementatie van een kwaliteitshandvest in de eigen organisatie.

Het kwaliteitshandvest is hét instrument waarmee de gemeente duidelijkheid geeft over de kwaliteit van haar dienstverlening. Kenmerkend voor de handvesten zijn de eenvoudige uitleg en de geringe omvang. Het moeten namelijk géén lijvige boekwerken zijn maar gewoon enkele A4-tjes. Men moet de kwaliteitsnormen helder en duidelijk formuleren en beloftes moeten worden nagekomen.

Het garanderen dat je mensen helpt binnen een bepaalde tijd, betekent dat dienstverlening minder vrijblijvend is dan vroeger. Uiteindelijk draait het bij een kwaliteitshandvest om het leveren van een kwaliteitsgarantie aan burgers op het gebied van dienstverlening. De gemeente Twenterand werkt met een kwaliteitshandvest sinds 2003.

Bent u nieuwsgierig naar het kwaliteitshandvest van de gemeente Twenterand? Kijk dan onder de rubriek `Publieksbalie', 'Kwaliteitshandvest' of 'Folders' ook kunt u de folder halen in het gemeentehuis.

Voor meer informatie over het kwaliteitshandvest en het bestellen van het werkboek kunt u terecht op http://www.kwaliteitshandvesten.nl.