Handicap.nl vraagt uw hulp

Ango

Handicap.nl vraagt uw hulp bij de collecte

Voor haar collecte in de week van 5 tot en met 10 juni, zoekt Handicap.nl (de fondswervingsorganisatie van de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie - Ango) collectanten. Mensen die - als hun bijdrage aan het goede doel - tijd ter beschikking willen stellen om samen met ruim 30.000 anderen de jaarlijkse geldinzamelingsactie voor gehandicapten tot een succes te maken.

In Nederland wonen bijna twee miljoen mensen met een handicap. Zij doen vaak volledig en gelijkwaardig mee in onze samenleving en willen hun leven inrichten zoals ieder ander. Hiertoe krijgen zij helaas, nog lang niet altijd dezelfde mogelijkheden als niet gehandicapten.
Door speciale hulpmiddelen die gehandicapten kunnen aanschaffen dankzij diverse regelingen, wordt een deel van de belemmeringen die zij ondervinden weggenomen. Maar dit blijkt niet altijd voldoende. Mensen vallen dan net buiten een regeling, of komen voor kosten te staan die nergens worden vergoed. Zo bestaat een belangrijk deel van de mensen die op de armoedegrens leven, uit mensen met een handicap.

De opbrengst van de collecte is bedoeld voor deze mensen. Handicap.nl vraagt u nu te helpen, door wat van uw tijd beschikbaar te stellen. Tienduizenden mensen gingen u al voor en zwermden vorig jaar uit over Nederland, gingen op stap om te collecteren tijdens de nationale collecte van Handicap.nl.

Vanuit de opbrengst van de collecte konden wij gehandicapten helpen met het aanschaffen van bedden die elektrisch omhoog en omlaag kunnen. Anderen werden tegemoet gekomen in de aanschafkosten voor een aangepast vervoermiddel. Ook werd geld toegekend om materiaal te kopen zodat de hobby weer kan worden uitgevoerd.

De Ango is een organisatie met ongeveer 17.500 leden. Mensen met een handicap die zelf opkomen voor hun rechten. Zij kunnen bij Ango terecht voor belastingadviezen en juridische bijstand. De Ango biedt mensen met een handicap informatie via de website www.handicap.nl en geeft het blad AanZet uit.
De Ango beschikt over het CBF-Keur van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Het geld komt dus gegarandeerd goed terecht.
U hoeft geen lid te zijn van de Ango om een beroep te doen op het Ango-fonds. Gehandicapten die in aanmerking willen komen voor financiële ondersteuning, kunnen contact opnemen met het hoofdkantoor van de Ango in Amersfoort. Tel. 033-4654343.

Wilt u meer weten over Handicap.nl, kijk dan op www.handicap.nl.

Mensen die zich als vrijwilliger willen opgeven voor de collecte, kunnen bellen naar het nummer 033-4654343 of het telefoonnummer van de regio-coördinator in hun provincie. Dit kunt u vinden op de website www.Handicap.nl


---