Ministerie van Justitie

Minister Verdonk naar Canada
29 mei 2006
Minister Verdonk voor Vreemdelingenzaken en Integratie brengt van maandag 5 tot en met woensdag 7 juni a.s. een werkbezoek aan Canada. Het bezoek staat in het teken van de uitwisseling van informatie over het immigratie- en integratiebeleid. De gesprekken zullen onder meer gaan over de integratie van nieuwkomers, het aantrekken van (kennis)migranten, Canadas puntensysteem voor migranten, grensbewaking en het voorkomen van radicalisering.

Minister Verdonk zal in Ottawa spreken met de minister voor Burgerschap en Immigratie, dhr. Monte Solberg, en de minister voor Publieke Veiligheid en Noodvoorbereiding, dhr. Stockwell Day. Tevens zullen er enkele rondetafel-bijeenkomsten worden gehouden over immigratie, burgerschap en veiligheid, waaraan vertegenwoordigers van overheidsorganisaties, non-gouvernementele organisaties en sociale en politieke waarnemers zullen deelnemen.

In Toronto zal minister Verdonk een gesprek hebben met de minister van Burgerschap en Immigratie van de provincie Ontario, dhr. Mike Colle, over het provinciale immigratie- en integratiebeleid. Verder zal de minister een bezoek brengen aan een highschool met een specifiek programma gericht op nieuwe immigranten en een wijk met een groot aantal immigranten. Tot slot van het programma zal een Canadese naturalisatieceremonie worden bijgewoond.