Openbaar Ministerie

Weekoverzicht selectie strafzaken 5 tot en met 9 juni 2006


1 juni 2006

Vrijdag 9 juni
Tijdstip behandeling: 11.00 uur
Betreft: Dordrecht, 23 mei 2005, man wordt ervan verdacht zich meerdere malen schuldig te hebben gemaakt aan verkrachting van zijn â in die tijd â minderjarige dochter.
Aantal verdachten: 1
Appel: verdachte
Eis eerste aanleg: 18 maanden gevangenisstraf en tbs met voorwaarden Uitspraak eerste aanleg: 18 maanden gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging

Tijdstip behandeling: 14.45 uur
Betreft: Den Haag, 27 september 2005, man wordt ervan verdacht met een aantal mededaders een meisje met veel geweld te hebben mishandeld en vernederd. Verdachte zou het slachtoffer meermalen in het gezicht hebben geslagen en gestompt en geschopt tegen het lichaam. Verder heeft verdachte het slachtoffer gedwongen zich uit te kleden, een sloot in te lopen en heeft hij stukken van haar haar afgeknipt en het haar in brand gestoken. Ook zou verdachte zich hebben schuldig gemaakt aan verkrachting.
Aantal verdachten: 1 (in totaal 3, maar 2 verdachten hebben geen hoger beroep ingesteld)
Appel: verdachte
Eis eerste aanleg: 36 maanden gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar met als bijzondere voorwaarde reclasseringscontact
Uitspraak eerste aanleg: 36 maanden gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar met als bijzondere voorwaarde voorwaarden Leger des Heils naleven.