5 j uni: Release CD Syb van der Ploeg voor Unicef

Stichting noordwijk kinderstad

5 juni: Release CD Syb van der Ploeg voor Unicef
Happy People project blijft doel treffen, met Holland Beach Soccer teams

Amsterdam - Op maandag 5 juni a.s. organiseert Holland Beach Soccer een tropisch treffen op de Amsterdamse Nieuwmarkt. Een gegarandeerde happening waar vele ex-internationals als Aron Winter, Richard Witschge en artiesten als Syb van der Ploeg in actie gaan komen.

Syb van der Ploeg zet zich met hart en ziel in voor het Unicef project 'Kick aids out of Kenya' Speciaal voor deze actie heeft hij samen met Monique van der Ster en twee musicalsterretjes uit 'The lion King' en 'The Sound of Music'een CD opgenomen. Het swingende 'Happy People make People Happy' is een compositie van Kayak toetsenist Ton Scherpenzeel en Irene Linders tekende voor de teksten. Maandag 5 juni overhandigt Syb van der Ploeg de allereerste exemplaren van deze CD aan de aanwezige prominenten, samen met een Happy People pakket. Hij vraagt hen Happy People T-shirts te signeren en hun medewerking te verlenen aan een speciale 'Happy People Meet & Greet'Deze worden in een later stadium geveild op de nu al succesvolle Happy People eBay veiling.

Voetbalprojecten
Samen met Syb van der Ploeg, een aantal reusachtige Happy People sculpturen en een promotieteam wil Happy People World de aanwezige spelers en fans informeren over het Unicef project 'Kick aids out of Kenya'In speciale voetbalprojecten leren jonge meisjes in Kenia niet alleen voetballen, maar vooral hoe zij besmetting met aids kunnen voorkomen en hoe zij een betere toekomst voor zichzelf kunnen realiseren. Omdat aids nog altijd een groot probleem is in Afrika, is de inzet van Happy People World van groot belang. Unicef ambassadeur Paul van Vliet zegt daarover: 'Als wij ze niet helpen, wie dan wel?'

Bindende factor
Ook Syb van de Ploeg realiseert zich dat sport, en voetbal in het bijzonder, een bindende factor is. Zeker voetbal spreekt een universele taal. Dat blijkt wel uit de belangstelling die er voor de voetbalprojecten in Kenia is. En ook uit de aandacht die de Happy People sculpturen trekken. Kunstenaar Berrie Martens creëerde speciaal voor Happy People World een serie van 32 vier meter hoge Happy People sculpturen. De basis voor deze reuzen wordt gevormd door de 32 landen die aan het Wereldkampioenschap voetbal meedoen. Ieder sculptuur vertegenwoordigt een land.

Brede steun
'Kick aids out of Kenya' wordt van harte ondersteund door bekende voetbalcoaches als Franz Beckenbauer, Guus Hiddink, Dick Advocaat, Louis van Gaal en Leo Beenhakker. En ook tal van bekende Nederlanders ondersteunen de 32 ambassadeurs bij hun missie: Zoveel mogelijk fondsen werven voor Unicef. Maandag 5 juni staan zij te schitteren op het Beach Soccer evenement op de Amsterdamse Nieuwmarkt.

Officiële aftrap
De Beach Soccerdag ziet er als volgt uit: Om 10.00 begint de eerste voorronde van het WK Holland Beach Soccer & Holland Beach Soccer League. Een spannend treffen tussen de landen: Brazilië, Egypte, Engeland, Nederland en Suriname. Het team bekende Nederlanders voetbalt om 15.00 uur een wedstrijd tegen de oud-voetbalprofs. Ook Syb van der Ploeg schopt in Happy People tenue een balletje mee. Bij aanvang van deze wedstrijd geeft hij de officiële aftrap voor de release van de Happy People CD. De sportieve dag wordt afgesloten met het Volleybal Toernooi.

Meer Happy People
Vrijdag 9 juni wordt 'Happy People make People Happy' door een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld kinderkoor ten gehore gebracht op het Noordwijkse Vuurtorenplein. Kinderen van de Noordwijkse basisscholen, de groepen 4 tot en met 8, zingen vrijdagmiddag om 16.00 uur 'Happy People make People Happy' voor het aanwezige publiek. En, voor het oog van de camera, want deze uitvoering wordt gefilmd en uitgezonden op RTL 7 in het programma 'Happy People World'In dit programma zijn ook zeker de beelden van het Holland Beach Soccer evenement te zien.