Ingezonden persbericht


Persbericht 0613

Dertiende Biesbosch-Lentefeest op tweede pinksterdag

Dordrecht, 28 april 2006

Voor de dertiende keer organiseert Biesboschcentrum Dordrecht op tweede pinksterdag 5 juni het Biesbosch-Lentefeest. In het Biesboschcentrum en in het gebied zijn tal van activiteiten om de Biesbosch beter te leren kennen.

Natuur- en ambachtenmarkt. Op het veld achter het centrum is een Natuur- en ambachtenmarkt, met onder meer demonstraties van allerlei oude ambachten die op de een of andere manier met de Biesbosch te maken hebben, zoals touwslaan en manden vlechten. Ook presenteren zich hier diverse natuurverenigingen uit de omgeving van Dordrecht. Regelmatig treedt het Sliedrechts Baggerkoor op.

Kinderactiviteiten. De hele dag zijn er diverse doe-mee activiteiten voor kinderen, o.a. libellen vangen in een klamboe, mattenkloppers maken en poppentheater.

Roofvogelshow. De stichting RICO (Roofvogel Informatie Centrum en Opvang) geeft verspreid over de dag drie keer een demonstratie met roofvogels. De vogels zijn de hele dag van dichtbij te bekijken.

Rondvaarten. Tussen 10 en 17 uur zijn er korte rondvaarten door de Biesbosch tegen een speciaal Lentefeest-tarief. Met een gehuurde kano of fluisterboot kun je zelf het water op. Ook kun je met de zonnepont naar de overkant van het Moldiep voor een prachtige wandeling door een wilgenvloedbos. Halverwege de wandeling kun je een kijkje nemen in de historische Stenen Keet, een griendwerkers-onderkomen uit de vorige eeuw, waar het vuur brandt en vrijwilligers vertellen over het zware werk in de grienden.

Spreekwoordenspeurtocht. In de omgeving van het Biesboschcentrum is een puzzeltocht uigezet waarmee je een prijs kunt winnen. Op de route kom je onder meer langs de schaapskudde en de Sterrenwacht. Bij de Sterrenwacht staat de hele dag de Scheldebus, een mobiel informatiecentrum over de Schelde. Ernaast kun je voor een euro een step huren om een stukje langs de Merwede te steppen.

Deltanatuur. Het project Deltanatuur koopt gebieden aan of helpt deze in te richten als natte getijdennatuur. In deze gebieden kun je volop wandelen, fietsen en kanoën. Op het terrein achter het centrum verzorgt Deltanatuur activiteiten voor groot en klein, die verband houden met het leven in de delta.

Openbaar vervoer. Bezoekers van het Biesbosch-Lentefeest wordt aangeraden met het openbaar vervoer of met de fiets te komen. Vanaf de eindhalte van lijn 5 rijdt doorlopend een gratis busdienst heen en weer, en vanaf de Biesboschhalte van de waterbus rijdt een huifkar naar het Biesboschcentrum. Wie met de waterbus komt, kan gratis mee terug (retourtickets in de infostand op het Lentefeest)

Het Biesbosch-Lentefeest wordt gevierd op maandag 5 juni (tweede pinksterdag) van 10 - 17 uur. Het is gratis toegankelijk. Voor alle activiteiten op het Biesbosch Lentefeest kan alleen op de dag zelf en ter plekke worden gereserveerd. Biesboschcentrum Dordrecht is te vinden in het recreatiegebied De Hollandse Biesbosch, Baanhoekweg 53, Dordrecht, tel. 078 630 53 53, info@biesbosch.org.
---