Politie Friesland

Politieberichten van 2 juni 2006

Fryslân, 08-06-2006 o Politieberichten van donderdag 1 juni 07.00 uur t/m vrijdag 2 juni 07.00 uur.

Earnewâld: voorlichtingsactie waterrecreatie op camping It Wiid Op maandag 5 juni organiseert de politie Fryslân een voorlichtings- en controleactie ten behoeve van de inwoners en toeristen in Earnewald onder de kreet: Voor de laatste keer te snel varen !!!!!!. Samen met verschillende partners wordt voorlichting gegeven wat wel en niet kan en mag op het water. s Middags tussen 13.30 uur en 16.00 uur is men van harte welkom in Earnewâld op de buitenplaats van camping It Wijd. Bezoekers krijgen voorlichting over de regels en wettelijke voorschriften van het sportvissen, de wettelijke eisen waaraan de uitrusting van een gemotoriseerde boot moet voldoen, de eisen waaraan de bestuurder moet voldoen, de wettelijke regels en verplichtingen op het water, enzovoorts. Daarnaast kunnen bezoekers hun boot vrijblijvend op snelheid laten controleren.

Fryslân: buurtagenten politie Fryslân op internet
Bezoekers van de internetsite van de politie Fryslân hebben nu de mogelijkheid om op te zoeken wie hun buurtagent is en contact met hem of haar te leggen via e-mail. Het medium internet vervult een rol in de herkenbaarheid van de buurtagent en bevordert de interactie tussen burgers en de politie. Kennen en gekend worden is essentieel voor het werk van de buurtagent. Naast de persoonlijke en telefonische contacten die burgers met de politie hebben, kunnen ze nu ook via internet informatie over de buurtagent opzoeken en contact leggen.

Alle buurtagenten staan met een foto op de genoemde internetsite. Ook is bij iedere buurtagent aangegeven wat zijn of haar werkgebied is. Klik hiervoor op de volgende link
http://www.politie.nl/Friesland/UwWijk/.

In april van dit jaar zijn alle buurtagenten van de politie Fryslân officieel aangesteld. De 69 buurtagenten vormen voor de politie Fryslân de peilers van de gebiedsgerichte politiezorg. Zij kennen als geen ander hun buurt of dorp en de inwoners ervan. En de inwoners kennen de buurtagenten. Zij zijn immers aanspreekbaar, zichtbaar en nabij. Samen met de andere politiemedewerkers spelen de buurtagenten in op problemen die zich voordoen of zich dreigen voor te doen. De buurtagenten gaan hun taak voltijd invullen, zij krijgen dan ook geen andere taken.

Burgum: inbraak in overheidsinstelling
In de nacht van woensdag op donderdag werd er ingebroken in een gebouw van een overheidsinstelling aan de Mr. W.M. van Oppedijk van Veenweg. Men kwam binnen door een ruit te forceren. Het gehele pand werd doorzocht. Er werden onder andere twee computers, een printer en geldbedrag weggenomen. Een 53-jarige inwoner uit Burgum deed aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Wolvega: automobiliste gewond na aanrijding
Bij een aanrijding op de Spoorlaan is donderdagavond een 31-jarige vrouw uit Oldemarkt gewond geraakt. De vrouw zat als passagier in een auto die werd bestuurd door een 58-jarige inwoner uit Oldemarkt. Een 51-jarige automobilist uit Boijl merkte te laat op dat de autos voor hem waren gestopt. Door snel naar links uit te wijken kon de man nog een motor ontwijken, maar een aanrijding met de auto van de 58-jarige man uit Oldemarkt kon hij niet meer voorkomen. De 31-jarige passagiere werd met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Bolsward: cosmetica gestolen bij winkel
De politie stelt een onderzoek in naar diefstal van een grote hoeveelheid cosmetica uit een winkel aan de Marktstraat.
Donderdagmiddag kreeg de politie een melding van een 25-jarige medewerkster uit Hommerts dat vier vrouwen een grote hoeveelheid cosmetica onder hun rokken hadden gestopt en de winkel hadden verlaten. Ondanks een grote zoekslag in het centrum van Bolsward werden de vier vrouwen niet meer aangetroffen.

Twijzelerheide: fietser gewond bij aanrijding
Bij een aanrijding op het Wyldpaed West is donderdagmiddag een 19-jarige fietser uit Zwagerbosch gewond geraakt. De jongen sloeg plotseling linksaf, waardoor een 19-automobiliste uit Twijzel, ondanks krachtig remmen, een aanrijding niet meer kon voorkomen. De jongen werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Leeuwarden: politie houdt dealer aan
De politie heeft donderdagavond een 38-jarige inwoonster uit Sneek in de omgeving van het Stationsplein aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. Toen ze door de politie werd aangesproken haalde ze wat bolletjes drugs uit haar portemonnee en wilde dit in haar mond stoppen. De vrouw is, ondanks hevig verzet, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek in gesloten.