Ingezonden persbericht


Persbericht
2 juni 2006

Beleef het WK mee op Utrecht Centraal
WK-plein op Utrecht Centraal

Prijsschieten op NS HotSpots-doel

NS wil het verblijf op het station voor haar klanten zo aangenaam mogelijk maken door diverse activiteiten op en rond de stations te organiseren. Zo hoeven voetbalminnende treinreizigers die via Utrecht Centraal reizen niets te missen van het WK. Van 5 juni tot en met 9 juli kunnen reizigers alle wedstrijden via grote schermen in de stationshal volgen. Naast de live-uitzendingen kunnen reizigers ook samenvattingen bekijken. De schermen zijn onderdeel van het WK-plein op Utrecht Centraal, waar ook een terras is ingericht en sportievelingen in een heuse `voetbalkooi' een WK-spel kunnen spelen en prijzen kunnen `scoren'.

Scoren op het WK-plein
In de stationshal van Utrecht Centraal kunnen reizigers een schot op het doel wagen als zij online drie actuele voetbalvragen goed beantwoorden. Er zijn prijzen te winnen door de bal door één van de gaten te schieten. Het WK-plein is onderdeel van een gezamenlijke campagne van NS, KPN en Intel om de zogenaamde HotSpots extra onder de aandacht te brengen van treinreizigers.

NS HotSpots
Via NS HotSpots kunnen treinreizigers met een laptop of zakcomputer (voorzien van een Wi-Fi-kaart) gebruik maken van draadloos internet van KPN en op www.oranje.nl kan men alle achtergrondinformatie krijgen over het WK. Draadloos internet is op zo'n 50 stations mogelijk in de stationshal, alle bijbehorende winkels en horecagelegenheden en op de perrons. Reizigers die gebruik willen maken van een NS HotSpot, kunnen een kraskaart aanschaffen bij de Kiosk op het station, waarmee ze toegang krijgen tot het snelle draadloze KPN-netwerk. De internettende reiziger kan ook voor andere betaalvormen kiezen:betalen via SMS, creditcard of via de mobiele rekening van KPN. Ook via www.nshotspots.nl kan toegang verkregen worden en aangegeven worden via welke provider men wil werken.

De aftrap ­ uitnodiging voor de pers
De aftrap is op dinsdag 6 juni om 09:30 uur in de stationshal tegenover de Burger King. Om het voor de eerste spelers extra spannend te maken, zal de bijna niet-passeerbare Fred Grim in het doel staan! Graag nodigen wij u uit om bij de aftrap aanwezig te zijn. Wilt u laten weten of u hierbij aanwezig bent? Aanmelden kan via e-mail ingeborg.deboer@ns.nl of via 06 ­ 55 74 39 11.

Noot aan de redactie:

Ingezonden persbericht