TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 02-06-2006

Televisie
TROS ZOMERAVONDCAFÉ
Uitzending maandag 5 en dinsdag 6 juni
Nederland 2 - 19.30 uur

HARRY VERMEEGEN BEREIDT ZICH VOOR
OP NEDERLAND-ARGENTINIË

Deze week staat in TROS ZOMERAVONDCAFÉ, in de aanloop naar het WK Voetbal, Duitsland centraal. Nederland zit in poule C en speelt op 21 juni de laatste poulewedstrijd tegen Argentinië. Harry Vermeegen bereidt zich vast voor op deze wedstrijd en gaat op bezoek bij Danny Blind en Mauro Rosales. Zij simuleren met twee kinderen een penaltyreeks tussen Nederland en Argentinië.

De hoofdgast op maandag 5 juni is sportcommentator Mart Smeets. Het grote publiek kent hem vooral van zijn werk voor de NOS. Ook schreef hij diverse boeken over sport. In TROS ZOMERAVONDCAFÉ laat hij zijn licht schijnen over de Duitse kanshebber in de Tour de France, Jan Ullrich. Ad Janssen organiseert een wedstrijd voor keurslagers, wie bakt de lekkerste braadworst? Verder een optreden van Wolter Kroes met zijn speciale WK-nummer 'We scoren, we winnen'. Lucas en Gea zingen 'Kristall der Heimat'. Reporter Angela reisde af naar Scheveningen en onderzocht daar de vooroordelen en clichés over de Duitsers.

Dinsdag 6 juni
Jean-Marie Pfaff is één van de grootste Belgische keepers aller tijden. Hij speelde jarenlang voor Bayern München. Tegenwoordig geniet hij vooral bekendheid door zijn realitysoap De Pfaffs. Dinsdag 6 juni is de flamboyante Belg te gast in TROS ZOMERAVONDCAFÉ. Meesterkok Ad Janssen kookt samen met collega-kok Jeremy Vermolen heerlijke WK-hapjes. Verder een gesprek met de Duits-Nederlandse artiest Sven Ratzke. Het optreden is deze keer van Thomas Berge. Hij zingt twee nummers: het WK-lied 'Val aan' en 'Ich bau dir ein Schloss'. Martin Gaus zit voor een reportage over zeehondjes in het Waddengebied. Verder het dagelijkse WK-item van Harry Vermeegen met Kew Jaliens.

TROS ZOMERAVONDCAFÉ wordt elke werkdag live uitgezonden vanaf het binnenplein van het TROS-gebouw in Hilversum.

Presentatie: Bert Kuizenga