AIB kiest voor de Turnkey Risk Solution van Asset Control

Asset control

AIB kiest voor de Turnkey Risk Solution van Asset Control om haar prijsstelling en trends te centraliseren

LONDEN, June 5 /PRNewswire/ --
Asset Control (AC), de toonaangevende leverancier van oplossingen voor gecentraliseerd gegevensbeheer (Centralized Data Management, CDM) in de financiële sector, maakte vandaag bekend dat de Global Treasury Division van Allied Irish Banks PLC-Group heeft gekozen voor Asset Control om haar gegevens betreffende de prijsstelling en de trends voor risicobeheer te centraliseren. Asset Control leverde binnen vijf weken een turnkey (kant-en-klare) oplossing. De oplossing slaagde voor de gebruikers-acceptatietest en dient nu als platform waarop, ondersteund door Asset Control, verdere klantgerichte aanpassingen door AIB kunnen worden uitgevoerd. AIB verwacht dat de oplossing van Asset in september 2006 volledig in bedrijf zal zijn.

De turnkey oplossing zal gekoppeld worden met interne en externe gegevensbronnen, en zal bij AIB verantwoordelijk zijn voor de buitenlandse valutahandel, vaste inkomen en externe gegevens. Bovendien zal de AC Contour Risk Management System beheerders en analisten de mogelijkheid verschaffen om risicofactors te creëren door gegevens om te zetten in curven, oppervlakten, volatiliteiten en covariantiematrices voor de noodzakelijke grondige analyses van het risicobeheer, de evaluatie van de portfolio en de prijsstelling. Met een gecentraliseerde database in Dublin, zullen klanten van AIB in New York, Polen en Londen toegang hebben tot de oplossing via de AC Desktop.

"Veel organisaties hebben meerdere databases en een mix aan systemen die gecentraliseerd moeten worden om een meer georganiseerde en gecontroleerde omgeving te scheppen", merkt Ger Rosenkamp, CEO bij Asset Control, op. "Met de snelle tenuitvoerbrenging van het systeem bij AIB hebben wij aangetoond hoe wij hun gegevensbeheer konden centraliseren zonder de gebruikelijke verwarring van complexe oplossingen voor het risicobeheer. Wij zijn blij om AIB als een waardevolle nieuwe klant van ons turnkey-initiatief welkom te heten".

Over Asset Control

Asset Control is hét toonaangevende bedrijf ter wereld voor de levering van gecentraliseerd gegevensbeheer (Centralized Data Management, CDM) aan de financiële sector. Met een volledig aanbod van interne en uitbestede opties levert Asset Control Total Data Management (TDM) een hybride benadering van gegevensbeheer. Klanten hebben de keuze uit ontwikkelingshulpmiddelen, turnkey softwareoplossingen en uitbestede diensten om hun beleggingsgegevens te optimaliseren om zodoende de efficiëntie te verhogen, de kosten te beheersen, het bedrijfsrisico te reduceren en hun gegevens op te waarderen.

Het productenaanbod van Asset Control is gebaseerd op de krachtige en betrouwbare modulaire structuur van AC Plus en omvat gegevens over marktrisico, kredietrisico van de tegenpartij, referentiegegevens (security master), onderzoek en acties in de bedrijven en internationale gegevensnetwerking en administratie. Door behandeling van extern en intern verkregen gegevens worden oplossingen geboden om deze gegevens te verzamelen, te valideren, te normaliseren en samen te voegen in duidelijke en samengestelde "golden copy"-sets voor zakelijk gebruik.

Klanten van Asset Control zijn o.a. Abbey National, ABN AMRO, Allied Irish Banks PLC, Barclays Capital, Barclays Global Investors, Bayerische Landesbank, BBVA, Commerzbank, IBM (Dresdner Bank), Grupo Santander, Harvard Management Company, HSH Nordbank, HypoVereinsbank, ING, LCH.Clearnet, Robeco Groep, Société Générale, Standard Bank, Standard Chartered en Union Investment en Wachovia Corporation evenals een zeer grote multinationale energiegroep. Asset Control werd opgericht in 1991 en is een niet-beursgenoteerd bedrijf met activiteiten in Londen, New York en Nederland. Voor meer informatie, kijk op: www.asset-control.com.

Over AIB Global Treasury

AIB Global Treasury is een divisie van AIB Capital Markets, onderdeel van Allied Irish Banks PLC, met activiteiten in Dublin, Londen, Manchester, New York en Polen. Zij biedt gecentraliseerde financiële diensten aan voor de AIB-groep. AIB Global Treasury bestaat uit Wholesale Treasury, Global Treasury Services, Business Support Services, Credit Legal and Bank Relations en Treasury Risks Analysis and Control.

Voor meer informatie, kijk op: www.aibcm.com