Llink: Bløf in Bhutan


wo 7 juni 2006 van 23:03 uur tot 00:03 uur op NED3 wo 15 maart 2006 van 23:00 uur tot 23:52 uur op NED3

deze aflevering

Bhutan is een klein koninkrijk in het Himalaya gebergte waarvan de overheid haar beleid bepaalt op basis van nationaal welzijn en geluk. Hier ontmoette Bløf de Bhutanese regisseur Dorji Wangchuk. Hij maakte in samenwerking met LLiNK een documentaire over de versmelting van de rock klanken van Bløf en de traditionele muziek van volkszanger Jigme Drukpa. De muzikale samenwerking resulteerde in een spetterend concert voor 14.000 Bhutanezen.

Volkszanger Jigme Drukpa neemt Bløf mee in zijn muzikale wereld waar het groeiende respect tussen beiden resulteert in indrukwekkende jamsessies en een daverend concert. De documentaire toont verbazing, ontroering en liefde voor muziek in een decor van culturele en natuurlijke schoonheid.

Bløf bezocht Bhutan in het kader van het 'Umoja' project. Met het 'Umoja' project wil Bløf muzikanten overal ter wereld samen brengen. De muzikale ontdekkingstocht 'Umoja' duurde ruim twee jaar en bracht de Zeeuwse groep in dertien verschillende landen.

Regisseur Dorji Wanchuk is 38 jaar oud en studeerde in Italië. Tijdens zijn studie werd Dorji zich bewust van de traditie en cultuur in zijn vaderland. Inmiddels heeft de Bhutanese regisseur al meer dan vijftig verschillende documentaires.