Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 6648

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

5 Juni 2006

Twello - in onderbroek "vissen"

Drie Twellose (16, 17 en 19 jaar) knapen hebben in de nacht van zondag op maandag 4 op 5/6) hun vandalistische gedrag enigszins goed gemaakt. Ze gingen vrijwillig in onderbroek te water om de verkeersbroden die zij in een vijver hadden gegooid op te "vissen". Eén en ander gebeurde rond 02.55 uur aan de Zuiderlaan toen de politie een melding kreeg, dat er bij de rotonde verkeersborden uit de grond werden gerukt. Aan de hand van het opgegeven signalement werden het drietal in de buurt aangetroffen. In eerste instantie ontkenden zij hun daad, maar na enig aandringen bekenden zij hun misdraging. Spontaan stelden zij voor om de verkeersborden zelf uit de vijver te vissen. De kleren gingen uit en in onderbroek begonnen zij te "vissen", met resultaat. Hierna gingen zij mee naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. De jongelui worden doorverwezen na een preventieproject voor een passende maatregel. In de vroege ochtend zijn zij in vrijheid gesteld en werden hun ouders over de aanhouding geïnformeerd. De verkeersborden gaan weer naar de gemeentewerf om weer op z'n plaats te worden gezet.

Zutphen - vandalisme

De politie stelt een onderzoek in naar ondermeer vernielingen bij een supermarkt aan de Joke Smitlaan. Maandag (5/6) kwam rond 00.55 uur bij de politiemeldkamer een belletje, dat een getuige glasgerinkel had gehoord en dat vier jongeren met een vlag van de supermarkt liepen te sjouwen. Bij de komst van de agenten werd een 14-jarige jongen uit Zutphen aangetroffen. Hij verklaarde niets met het vooral te maken te hebben, maar op aanwijzing van de getuige is hij toch aangehouden. Hij is ingesloten en het thuisfront in van de aanhouding in kennis gesteld.

Tonden - motorrijder onderuit

Een 28-jarige motorrijder uit Almen is zondagmiddag (4/6) op de Hallsedijk met zijn motor onderuit gegaan. De man kwam omstreeks 16.15 uur uit de richting van de Hoevesteeg en reed volgens getuigen veel te hard. Hierdoor kon hij een bocht in de weg niet op een veilige wijze nemen en remde krachtig af. Hierdoor blokkeerde het achterwiel en kwam hij ten val. Gezien zijn gevaarlijk rijgedrag is zijn rijbewijs ingevorderd en wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.