Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District Apeldoorn

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 5486648

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

5 Juni 2006

Apeldoorn - glaasje op

Een 25-jarige Apeldoorner is maandag (5/6) aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man omstreeks 04.05 uur met zijn auto in verboden richting over de Nieuwstraat rijden. Aan het Beekpark liet men de bestuurder stoppen en de agenten roken direct een alcohollucht. De man werd aangehouden en blies op het politiebureau 1.0 promille. Voor beide overtredingen kreeg hij een boete.

Apeldoorn - man tracht woning binnen te dringen

De politie heeft een 25-jarige Apeldoorner aangehouden die bij een woning aan het Zwaardvegersveld trachtte binnen te dringen en zich daarbij ernstig verwondde. De politie kreeg rond 19.20 uur meerdere alarmbelletjes over het incident en trof een zwaar gewonde man op straat aan. Hij is direct naar het ziekenhuis vervoerd en opgenomen. Bij de woning bleken een ruit van de voordeur en een keukenraam te zijn gesneuveld. De bewoners, waaronder twee jonge kinderen, werden eerst door agenten en later door medewerkers van het Bureau Slachtofferhulp opgevangen. De politie moet nog de nodige personen verhoren om een goed beeld van het gebeurde en de aanleiding te krijgen.

Apeldoorn - onder invloed drugs

Kreeg de politie zondag (4/6) omstreeks 07.15 uur een belletje dat op de Albardastraat een man in een auto lag te slapen, terwijl de motor draaide. Agenten stelden een onderzoek in en troffen een 31-jarige Apeldoorner aan. Hij zweette hevig, was er afwezig en had kennelijk drugs gebruikt. In de auto werd ook nog eens zo'n 25 gram amfetamine gevonden. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.