* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District Achterhoek

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52


5 Juni 2006

Zeddam - rijbewijs ingevorderd

Agenten hebben zondagavond (4/6) laat het rijbewijs van een 26-jarige automobilist uit 's Heerenberg ingevorderd. Zij zagen de man met hoge snelheid op de Wijnbergseweg in Doetinchem rijden. Zij volgden de auto die in eerste instantie bleef uitlopen op de politieauto en harder dan 100 reed, terwijl 50 de toegestane snelheid was. In Zeddam kon men de bestuurder laten stoppen en roken de agenten een alcohollucht. Op het politiebureau blies de man 0.7 promille. Gezien zijn rijgedrag en eerdere verkeersmisdragingen is zijn rijbewijs ingevorderd. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Zelhem - als de drank is in de man..

Tijdens de Zelhemse paardendagen werd maandag (5/6) rond 00.35 uur een 29-jarige man uit Harreveld op het evenemententerrein aangehouden. Hij bleek een hek omver geschopt te hebben en bij het aanspreken door beveiligingspersoneel één ervan een klap te hebben verkocht. De man werd vervolgens door de beveiligers aangehouden en de gealarmeerde agenten bleken nodig om de man in de boeien te slaan. De man bleef zich verzetten en met gepast geweld is hij overmeesterd en ingesloten. Maandagochtend werd hij over het gebeurde verhoord en bleek zich nagenoeg niets meer van het gebeurde te kunnen herinneren. Drank maakt meer kapot dan je lief is ! Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Doetinchem - dealen in horecazaak

Een 33-jarige Doetinchemmer is maandag (5/6) door personeel van een horecazaak in de binnenstad aan de politie overgedragen omdat hij vermoedelijk drugs aan het dealen was. De politie kreeg de melding rond 03.10 uur en bij fouillering bleek de verdachte 3 stripjes coke bij zich te hebben. Hij is voor verder onderzoek ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Neede - diefstal auto

Vanaf de parkeerplaats aan de Kievitstraat is in de nacht van 3 op 4 juni een rode VW Golf met het kenteken 61-LB-PP gestolen. De eigenaar deed aangifte van de diefstal en de auto staat in de politieregisters gesignaleerd.

Ulft - kijken naar bekende, aanrijding

Een 41-jarige man uit Gendringen reed zondag (4/6) rond 17.20 met zijn auto over de Berghseweg en meende een bekende te zien lopen. Hierdoor lette hij even niet op de weg en botste op zijn voorganger, een 28-jarige automobilist uit Ulft. De auto van de man uit Gendringen moest worden weggesleept.

Zeddam - gevaarlijke slaapplaats

Tijdens hun surveillance troffen agenten maandag (5/6) rond 05.45 uur een 26-jarige Zeddammer slapend op de rijbaan van de Papaverstraat aan. Hij bleek een feestje te hebben gehad en lag zijn roes uit te slapen. Maar goed dat er geen ongelukken zijn gebeurd en de man ging naar huis om een echt bed op te zoeken!