Persberichten Eemland noord, 12.35 uur

Utrecht, 05-06-2006

Baarn: aangehouden voor baldadigheid

BAARN - Twee 16-jarige jongens uit Baarn zijn zaterdagavond omstreeks 21.15 uur aangehouden wegens baldadigheid. Een getuige kwam aan het politiebureau melden dat een paar jongens op de Heuveloordstraat in de richting van de Gaslaan spiegels van autos aan het vernielen waren. Ter plaatse gekomen kon de politie de jongens aanhouden. Van twintig autos waren de spiegels omgebogen, maar werden geen beschadigingen geconstateerd. Na verhoor op het politiebureau zijn de jongens met een Halt-straf naar huis gestuurd. Een 15-jarige jongen uit Baarn die met de 16-jarigen op stap was bleek een vlindermes bij zich te hebben en heeft dat moeten inleveren.

Fietser raakt verkeerszuil

SOEST Een 62-jarige man uit Soest is zondagochtend omstreeks 09.20 uur gewond geraakt, nadat hij met zijn fiets op het Nassauplantsoen tegen een verkeerszuil was aangereden. Het slachtoffer kon zich het ongeval niet meer herinneren en is met verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht.

Rijden onder invloed

SOEST Een 26-jarige man uit Soest is maandagochtend om 04.15 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed met hoge snelheid over de Birkstraat en viel op door onzeker rijgedrag. Hij werd aangehouden en verzocht te blazen. Ademanalysetest op het politiebureau gaf 595 ug/l aan. De bestuurder is met een rijverbod en een proces-verbaal naar huis gestuurd.