Persberichten Eemland zuid, 12.40 uur

Utrecht, 05-06-2006

Beroving Amersfoort

AMERSFOORT - Een 20-jarige man uit Amersfoort is vrijdagmiddag om 19.00 uur beroofd van geld, dat hij net daarvoor had gepind bij een betaalautomaat op het Drakennest. Het slachtoffer liep met het geld in de hand richting de Arnhemse Poortwal voorbij een auto. Uit de auto stapten vervolgens twee mannen die het slachtoffer omsingelden. Een van de mannen begon te duwen, terwijl de andere man het geld wegnam. Een derde man bleef tijdens de beroving achter in de auto. De verdachten reden weg in een donkergroene personenauto met Engelse kentekenplaat. De politie vraagt getuigen van de beroving zich via 0900 8844 te melden bij het politiedistrict Eemland zuid.

Signalementen: een blanke man, 1.70 à 1.75 m, kort haar, lichte kleding en een blanke man, langer dan 1.90 m, blond kort haar en een stoppelbaard.

Amokmaker aangehouden

AMERSFOORT - In de nacht van zaterdag op zondag om 04.50 uur heeft de politie op het Hof een 33-jarige man uit Amersfoort aangehouden die eerder op de avond een aantal cafébezoekers in het gezicht had geslagen. Na een opmerking tegen de 33-jarige man kreeg een 23-jarige bezoekster van een horecagelegenheid een vuistslag in het gezicht. De verdachte verliet de gelegenheid en kreeg buiten een woordenwisseling met een 20-jarige man uit Amersfoort die getuige was van het voorval. Daarop volgde een handgemeen en kreeg de 20-jarige man twee vuistslagen in het gezicht. De verdachte kon door de politie worden aangehouden op het moment dat hij in een taxi wilde stappen. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

Vechtpartij

AMERSFOORT Twee 20-jarige mannen uit Amersfoort zijn zondagochtend aangehouden wegens hun betrokkenheid bij een vechtpartij. De mannen maakten elk deel uit van een groep jongeren die op de kruising Stadsring en Arnhemseweg omstreeks 03.15 uur in een woordenwisseling verzeild raakten. De woordenwisseling mondde uit in een vechtpartij waarbij links en rechts rake klappen werden uitgedeeld. Beide verdachten liepen verwondingen op. Ze zijn allebei aangehouden op verdenking van mishandeling en zijn voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau. Een van de verdachten verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en moest geboeid worden meegenomen.

Fietsendief aangehouden

AMERSFOORT Een 22-jarige man uit Achterveld is in de nacht van zaterdag op zondag om 04.00 uur op de Flierbeeksingel aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. Politiemensen zagen twee mannen fietsen vanuit de richting van de Kamperbinnenpoort, terwijl een van de mannen al fietsend een fiets op zijn nek droeg. Hij verklaarde tegenover de politiemannen dat zijn fiets was vernield en dat hij wel een andere onafgesloten fiets mee kon nemen omdat hij vervoer naar huis moest hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar van de gestolen fiets wordt in kennis gesteld.