Gemeente Zevenaar


Zevenaar: OPENBARE BEKENDMAKINGEN

WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Aanvraag vrijstelling bestemmingsplan
Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening binnenplanse vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Lathum' voor het geheel vernieuwen van de garage en het plaatsen van een carport op perceel Dominee J.A. Visserstraat 11 te Lathum. Het college is voornemens deze vrijstellingen te verlenen. Ter inzage

Het ontwerp van het te nemen besluit, met de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van donderdag 8 juni a.s. gedurende zes weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

Vrijstelling bestemmingsplan Buitengebied Angerlo, Eldrikseweg 2 Er is een verzoek ingediend voor het omvormen van een deel van een agrarische schuur tot een agrarisch activiteitencentrum aan de Eldrikseweg 2 in Angerlo. Dit verzoek past niet binnen het geldende bestemmingsplan Buitengebied 2004 van Angerlo.
Het ligt in de bedoeling om aan het verzoek medewerking te verlenen met toepassing van de vrijstellingsprocedure zoals omschreven in artikel 19, lid 1 en artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Inzage
Het ontwerp van het te nemen besluit met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 8 juni 2006 gedurende 6 weken bij de Balie Ruimte ter inzage.

Zienswijze
Tijdens de hiervoor genoemde termijn kan iedereen schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken ten aanzien van het verzoek. Deze zienswijzen dienen te worden gericht aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar.
Het is tevens mogelijk om uw zienswijze mondeling kenbaar te maken. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt met mevrouw Meijer van de afdeling Ontwikkeling, tel (0316) 595218.

Ontwerpbestemmingsplan Heilige Huisjes 8-10
Dit ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Heilige Huisjes 8-10. Het plan voorziet in de mogelijkheid tot de bouw van één vrijstaande woning.

Inzage
Met ingang van 8 juni 2006 kan iedereen gedurende 6 weken het ontwerpbestemmingsplan inzien bij de Balie Ruimte.

Zienswijze
Tijdens de hiervoor genoemde termijn kan iedereen schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Zevenaar, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de heer Bakker, tel (0316) 595 357.

Voornemen tot wijziging van het bestemmingsplan Buitengebied 2004 (voormalige gemeente Angerlo)

Burgemeester en wethouders van Zevenaar zijn voornemens het bestemmingsplan Buitengebied 2004 (van de voormalige gemeente Angerlo) te wijzigen ten behoeve van het vestigen van een technische groothandel aan de Koestraat 19 in Lathum.
Ter inzage
Het wijzigingsplan ligt vanaf 8 juni 2006 gedurende 6 weken ter inzage ligt bij de balie Ruimte van het gemeentehuis van Zevenaar. Inzage is mogelijk:

- zonder afspraak tijdens openingsuren van het gemeentehuis;
- op afspraak buiten de openingsuren doch binnen de kantooruren van het gemeentehuis

- desgevraagd op afspraak buiten de kantooruren.

Zienswijze
Gedurende voormelde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling hun zienswijze ten aanzien van dit wijzigingsplan bij burgemeester en wethouders van de gemeente Zevenaar ter kennis brengen. Schriftelijk kan dit worden verzonden naar Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zevenaar, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Voor het indienen van een mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met de mevrouw Meijer, tel (0316) 595 218.

Voornemen tot wijziging van het bestemmingsplan Buitengebied 2004 (voormalige gemeente Angerlo)Burgemeester en wethouders van Zevenaar zijn voornemens het bestemmingsplan Buitengebied 2004 (van de voormalige gemeente Angerlo) te wijzigen ten behoeve van het plaatsen van een zendmast voor de mobiele telefonie.
Ter inzage
Het wijzigingsplan ligt vanaf 8 juni 2006 gedurende 6 weken ter inzage ligt bij de balie Ruimte van het gemeentehuis van Zevenaar. Inzage is mogelijk:

- zonder afspraak tijdens openingsuren van het gemeentehuis;
- op afspraak buiten de openingsuren doch binnen de kantooruren van het gemeentehuis

- desgevraagd op afspraak buiten de kantooruren.

Zienswijze
Gedurende voormelde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling hun zienswijze ten aanzien van dit wijzigingsplan bij burgemeester en wethouders van de gemeente Zevenaar ter kennis brengen. Schriftelijk kan dit worden verzonden naar Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zevenaar, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Voor het indienen van een mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met de mevrouw Meijer, tel (0316) 595 218.

WONINGWET

Ingekomen aanvraag lichte bouwvergunning week 21/2006:
* Tulpenstraat 2 Zevenaar, vergroten van de woning (BL 20063577)

Ingekomen aanvraag lichte bouwvergunning week 22/2006:
* De Muggenwaard 20-216 Lathum, plaatsen van een dakkapel (BL 20063597)

Ingekomen aanvraag reguliere bouwvergunning week 21/2006:
* Hunneveldweg 14 Zevenaar, uitbreiden van het ziekenhuis (BR 20063421)

GEMEENTELIJKE BELASTINGEN

Met dagtekening 22 mei 2006 zijn aanmaningen verstuurd voor nog openstaande belastingaanslagen, waarvan de betalingstermijn is verstreken. Het betreft de aanslagen variabel bedrag afvalstoffenheffing (diftar) over 2005 (vervaldatum 31 maart 2006), gecombineerde aanslag gemeentelijke belasting 2006 (vervaldatum 30 april 2006) en overige vervallen aanslagen (zoals aanslagen voorgaande jaren en aanslagen reinigingsrechten).

Niet betaalde aanmaningskosten

Na het verzenden van de aanmaningen zijn alsnog veel betalingen gedaan. Echter een aantal belastingschuldigen is vergeten de kosten van de aanmaning te voldoen. Aangezien op de ontvangen betaling eerst de aanmaningskosten worden afgeboekt, blijft bij die mensen een belastingschuld openstaan van EUR 6,00 of meer. Vindt niet alsnog betaling van dit bedrag plaats, dan zal hiervoor een dwangbevel, met minimaal EUR 34,00 extra kosten, volgen.
Tot en met 14 juni 2006 hebt u de gelegenheid om de verschuldigde aanmaningskosten te voldoen en dus het uitvaardigen van een dwangbevel te voorkomen.

Dwangbevelen
In de 2e helft van juni 2006 zullen de dwangbevelen worden uitgevaardigd. De kosten van het betekenen van een dwangbevel bedragen minimaal EUR 34,00, welke door de belastingschuldige moeten worden betaald. Hebt u nog niet (alles) betaald, dan hebt u tot 14 juni 2006 de gelegenheid om de nog verschuldigde belasting, inclusief aanmaningskosten, te voldoen of om andere maatregelen te treffen om een dwangbevel te voorkomen.

Betaling via kas Burgerzaken

Aangeraden wordt contant te betalen bij de balie burgerzaken van het gemeentehuis. De openingstijden zijn:

maandag t/m vrijdag 8.00 - 12.30 uur

bovendien woensdag 16.00 - 19.30 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling belastingen van de sector Middelen, telefoonnummer 595301.

SPONSORACTIE SAM-SAM

In alle gezinnen gebeurt het. Kinderen worden groot en onvermijdelijk komt het moment dat zij hun ouderlijke woning verlaten. Dit geldt natuurlijk vroeg of laat ook voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Er moeten dan keuzes worden gemaakt over hoe en met wie je samen wilt wonen. Dergelijke keuzes zijn voor deze groep mensen niet gemakkelijk. Daarom worden door ouders steeds vaker kleinschalige woonvormen opgericht. Jongeren met een handicap en hun ouders willen net als ieder ander graag zelf bepalen hoe ze hun leven inrichten. De zeggenschap hebben over het eigen leven en zo volwaardig mogelijk wonen in een eigen sociale omgeving met mensen op een gelijkwaardig verstandelijk niveau. Ook willen de ouders graag dat hun zoon of dochter in de buurt blijft wonen zodat ze altijd in staat zijn de broodnodige ondersteuning te geven. Om dit alles goed te kunnen aansturen, hebben de ouders de vereniging Sam-Sam opgericht.

De vereniging stelt zich tot doel een kleinschalige woonvorm van 12 verstandelijk en/of lichamelijk gehandicapte jongvolwassenen te bouwen in de gemeente Zevenaar. Samen met de stichting Philadelphia Zorg Arnhem, MEE en Baston Wonen is een project gestart voor een woonvorm aan de Zuiderlaan in Zevenaar. Deze woonvorm bestaat uit 12 appartementen voor de bewoners, twee gemeenschappelijke ruimten (bestemd voor gezamenlijk eten en recreëren), ruimte voor een gezamenlijke wasmachine, kantoorruimte en overnachtingsruimte voor de zorgverleners. Ook is er ruimte voor een gezamenlijke tuin.

Voor de financiering van de inrichting van de gemeenschappelijke ruimten, de aanschaf van gezamenlijke voorzieningen, de bestrating en inrichting van de tuin zoekt de vereniging subsidieverstrekkers en sponsoren.

Op 9 juni aanstaande gaat een zestigtal vrijwilligers actief op zoek naar sponsoren voor dit project. Dit gebeurt in het centrum en op het industrieterrein van Zevenaar, maar ook worden bedrijven in de directe omgeving benaderd.

Vrije giften zijn uiteraard ook van harte welkom! Uw bijdrage kan worden gestort op het postbankrekeningnummer 4560103 t.n.v. Vereniging Sam-Sam Zevenaar.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Van Beurden, telefoonnummer 0316-526275.

REGIONAAL ORGAAN VERKEERSVEILIGHEID

Minder verkeersongevallen met kinderen, maar...

Uit ongevalgegevens blijkt dat het aantal kinderen die betrokken raken bij een verkeersongeval afneemt. Dat komt niet doordat kinderen zich veiliger zijn gaan gedragen. In het verkeer blíjft het dus oppassen met kinderen.

Minder slachtoffers

In 2003 werden in Gelderland 482 kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 15 jaar in het verkeer gedood of (ernstig) gewond. Dat is minder dan een jaar of tien geleden maar het betekent niet dat het gedrag van kinderen in het verkeer veiliger is geworden.

Oorzaken

Voornaamste oorzaak van de daling van het aantal slachtoffers onder kinderen is dat vooral woonwijken veiliger zijn geworden. In steeds meer woonwijken mag je niet harder dan 30km/u en in de meeste (helaas nog niet alle) 30km-wijken is hard rijden ook fysiek onmogelijk gemaakt. Daardoor is het daar voor kinderen een stuk veiliger geworden.

Daarnaast brengen ouders hun kinderen vanwege de verkeersonveiligheid(!) vaker naar school en naar andere activiteiten. En ìn een auto is het voor kinderen veel veiliger dan ervóór.

Let op kinderen

Kinderen gedragen zich in het verkeer dus nog net als vroeger, met alle impulsiviteit, beperkingen en problemen van dien. Buiten zijn is voor hen vooral 'spelen'. Dat ze daarbij deelnemen aan het verkeer is eigenlijk een ongelukkig toeval. Ze concentreren zich op hun spel en niet op hun omgeving en de mogelijke gevaren daarin. Hun gedrag is onvoorspelbaar. Als ze fietsen gaat dat nog moeizaam en slingerend. Vanwege hun geringe lengte hebben ze minder overzicht en kunnen ze niet over auto's heenkijken. Doordat er steeds meer hoge auto's komen wordt dat probleem alleen maar groter.

Kinderen zijn geen miniatuurvolwassenen. Houdt u daar rekening mee.

Informatie
Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland Postbus 9090 6800 GX Arnhem rovg@prv.gelderland.nl www.rovg.nl

LAAT ORANJE NIET TE VER ZAKKEN!!!!!

Ook in de Liemers slaat de Oranjekoorts toe. De eerste versierselen zijn al weer in de straten gesignaleerd. U dient zich echter wel te realiseren dat bijvoorbeeld de vuilniswagen al een hoogte nodig heeft van 4.20 meter om door de straat te kunnen rijden. Bij het aanbrengen van vlaggetjes en andere versierselen is dat wel een aandachtspunt waar u rekening mee dient te houden.

VERGADERING WELSTANDCOMMISSIE

De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op maandag 12 juni 2006 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt ter inzage bij de Balie Ruimte.

VERTREKTIJDEN TAXIBUSVERBINDING ONGEWIJZIGD
Op 1 april jl. is een uitgebreide taxibusverbinding vanuit Angerlo, Giesbeek en Lathum van start gegaan. Met de komst van deze taxibusverbinding is de stad Zevenaar voor iedereen in de gemeente bereikbaar. Eind maart hebben alle inwoners van Angerlo, Giesbeek en Lathum een folder met nadere informatie en de exacte vertrek- en aankomsttijden ontvangen. Deze tijden zullen ook de komende twee maanden (juni en juli) ongewijzigd blijven.

Dit houdt in dat iedere woensdag, vrijdag en zaterdag de taxibus op vaste tijden naar het ziekenhuis, station en het centrum van Zevenaar rijdt en natuurlijk weer terug. De precieze vertrek- en aankomsttijden zijn als volgt:

Woensdag

Vrijdag

Zaterdag

Angerlo (De Meent)

18:00

10:00

13:00

15:00

18:00

10:00

13:00

Giesbeek (De Brede Blik)

18:08

10:08

13:08

15:08

18:08

10:08

13:08

Lathum ('t Gebouw)

18:16

10:16

13:16

15:16

18:16

10:16

13:16

Zevenaar (ziekenhuis)

18:27

10:27

13:27

15:27

18:27

10:27

13:27

Zevenaar (station)

18:33

10:33

13:33

15:33

18:33

10:33

13:33

Zevenaar (halte Haspelstraat)

18:37

10:37

13:37

15:37

18:37

10:37

13:37

Zevenaar (halte Haspelstraat)

20:00

12:00

15:00

17:00

20:00

12:00

15:00

Zevenaar (station)

20:04

12:04

15:04

17:04

20:04

12:04

15:04

Zevenaar (ziekenhuis)

20:10

12:10

15:10

17:10

20:10

12:10

15:10

Lathum ('t Gebouw)

20:21

12:21

15:21

17:21

20:21

12:21

15:21

Giesbeek (De Brede Blik)

20:29

12:29

15:29

17:29

20:29

12:29

15:29

Angerlo (De Meent)

20:37

12:37

15:37

17:37

20:37

12:37

15:37

Deze tijden sluiten aan op de bezoekuren van het ziekenhuis en de openingstijden van het gemeenteloket. Natuurlijk kunt u de bus ook gebruiken om naar de weekmarkt in Zevenaar te gaan of het centrum te bezoeken.

STOEPTEGEL LOS? 595555 BELLEN!

Voor al uw klachten, meldingen en vragen over zaken die de openbare ruimte en afval aangaan heeft de gemeente een speciaal telefoonnummer. Dit zogeheten Service- en Meldpunt kunt u bereiken op nummer (0316) 595 555. Van de spreekwoordelijke losliggende stoptegel tot kapotte lantaarnpalen van groen tussen de tegels tot duobakken die zijn blijven staan. De dames van het meldpunt proberen uw vraag dan direct te beantwoorden of geven de meldingen en klachten door aan de uitvoerders van de buitendienst of andere betrokken diensten. Ook voor het laten ophalen van grof (tuin) afval moet u het Service- en Meldpunt bellen. Zij maken dan een afspraak met u over het tijdstip van ophalen.
Het nummer is bereikbaar op werkdagen (behalve vrijdagmiddag) van 8.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

BESLUITEN

WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Vrijstelling bestemmingsplan Hengelder Bedrijventerrein Burgemeester en wethouders hebben op 30 mei 2006 besloten met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Hengelder Bedrijventerrein' voor het gebruik van een deel van het pand op perceel Einsteinstraat 6a te Zevenaar als sportschool.

Inzage
Met ingang van 8 juni 2006 kan iedereen gedurende 6 weken de besluiten inzien bij de Balie Ruimte.

Inspraak

Voor belanghebbenden staat binnen zes weken na de dag van terinzagelegging op grond van het bepaalde in artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht tegen het besluit tot het verlenen van vrijstelling, beroep open bij de Rechtbank Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.
Indien een beroepschrift is ingediend en onverwijlde spoed dat vereist, kan bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem (Sector bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem) een voorlopige voorziening worden gevraagd. Beroep kan worden ingesteld door diegene die zijn zienswijze kenbaar gemaakt heeft dan wel door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze als bedoeld in artikel 3:15 van de Algemene Wet Bestuursrecht, in te brengen.

BRANDBEVEILIGINGSVERORDENING

Tijdelijke gebruiksvergunning
Burgemeester en wethouders hebben een tijdelijke gebruiksvergunning verleend met betrekking tot brandveilig gebruik als bedoeld in artikel 2.1.1. van de Brandbeveiligingsverordening voor de Pasar Subenhara op 10 juni 2006 bij woonzorgcentrum Subenhara aan de Hunneveldweg 15 te Zevenaar:

Ter inzage

De vergunning ligt met de tekeningen en bijbehorende stukken vanaf 8 juni 2006 ter inzage bij de brandweergarage Prof. Aalbersestraat 3 te Zevenaar.

Bezwaar
Binnen zes weken na de dag van bekendmaking kan eenieder schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u tevens een voorlopige voorziening vragen bij de president van de Rechtbank te Arnhem.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Preventie van de brandweer tel: 595172/595176

WONINGWET

Verleende lichte bouwvergunning week 20/2006:

* Vuurdoornstraat 24 Zevenaar, bouwen van een berging (BL 20062664)

Verleende lichte bouwvergunning week 21/2006:

* Botterland 17 Zevenaar, gedeeltelijk vergroten van een schuur (BL 20063080)

Verleende lichte bouwvergunningen met toepassing van vrijstelling op grond van art. 19 lid 3 WRO week 21/2006:


* Kuilsmaat 5 Zevenaar, geheel plaatsen van een erker (BL 20060891)
* Arnhemseweg 64 Zevenaar, vergroten van de woning (BL 20061455)

Verleende reguliere bouwvergunningen week 21/2006:


* Huis te Lathumweg 9 Lathum, vergroten van de melkruimte in de ligboxenstal (BR 20062088)

* Heilige Huisjes 5a Zevenaar, bouwen van een dak op de garage (BR 20060438)

Verleende reguliere bouwvergunning met toepassing van vrijstelling op grond van artikel 15 WRO week 21/2006:


* De Muggenwaard 20-01 Lathum, uitbreiden van de woning (BR 20060565)

DRANK- & HORECAWET

* Stichting Jongeren Aktief Babberich, ontheffing voor het schenken van zwakalcoholische dranken tijdens het Babberichs Buitenspektakel aan de oever van de Zwanenwaay in Babberich op 8 juli 2006 van 10.00 - 23.45 uur;

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING ZEVENAAR 2006

week 21/2006


* Muldershof 35 Zevenaar, vergunning voor het plaatsen van buitenreclame (RA 20061847)

* Edisonstraat 56F Zevenaar, vergunning voor het exploiteren van een horecabedrijf door D.C.L. Williams tijdens de openingstijden van de nabij gelegen woonboulevard (EX 20062378)

week 22/2006

* J.E. Witjes, vergunning voor het organiseren van een besloten feest op 22 september 2006 op het perceel Meentsestraat 106 te Giesbeek (BB 20061966)

* J.G. Bosman namens de Jeu de Boulesclub Zevenaar, vergunning voor het organiseren van een Jeu de Boules toernooi op 9 juli 2006 van 12 uur tot 17 uur in het park de Gimbornhof (EV 20062523)
* Stichting Jeugdraad Giesbeek, vergunning voor het houden van de avondvierdaagse door de gemeente Zevenaar in de periode van 30 mei tot en met 3 juni 2006 van 17.30 uur tot 20.30 uur in de dorpskern Giesbeek (OP 20062414)

* M.J.M. Witjes-Wieggers, namens Stichting Brede Blik op Kunst, vergunning voor het houden van een fietstocht door de gemeente Zevenaar op 11 juni 2006 van 11.00 uur tot 16.00 uur in de kernen Giesbeek, Angerlo en Lathum (OP 20062191)

* H.T.J.M. Erdhuizen, namens de Commissie Avondvierdaagde Duiven, vergunning voor het houden van een optocht door de gemeente Zevenaar in de periode van 6 tot en met 9 juni 2006 van 18.00 uur tot 22.00 uur door de gemeente Zevenaar (OP20062689)
* Parochie St. Franciscus vergunning voor het houden van een optocht door Babberich op zondag 18 juni 2006 vanaf 09.30 uur;
* Liemers College sectie Bewegingsonderwijs, vergunning voor het organiseren van een activiteitendag in park Rosorum op 9 juni 2006 van 09.00 - 18.00 uur;

* Stichting Jongeren Aktief Babberich, vergunning voor het organiseren van het Babberichs Buitenspektakel aan de oever van de Zwanenwaay in Babberich op 8 juli 2006 van 10.00 - 23.45 uur; tijdens dit evenement wordt de Zwanenwaay ter hoogte van de De Neréestraat tot aan het Witte Kruis van 10.00 - 17.00 uur afgesloten voor het verkeer met uitzondering van busvervoer en hulpdiensten;

* Centrum De Meent, vergunning voor het organiseren van het jaarlijkse buurtenvolleybal-toernooi op het trapveldje achter het buurthuis aan de Prinses Margrietlaan 3a te Angerlo op zondag 25 juni 2006 van 11.00 - 20.00 uur en voor het organiseren van het jaarlijkse Beachvolleybaltoernooi op de parkeerplaats van buurthuis de Meent aan de Prinses Margrietlaan 3a te Angerlo op zondag 25 juni 2006 van 11.00 - 20.00 uur; tevens is vergunning verleend voor het gebruik maken van een omroepgeluidsinstallatie, het plaatsen van een extra tappunt en een verkooppunt voor snacks;
* Groei & Bloei afdeling Liemers, vergunning voor het organiseren van regionale bloemschikkampioenschappen in het gebouw van de Stichting voor Natuur- en Milieueducatie aan het Vestersbos 2 te Zevenaar op 9, 10 en 11 juni 2006 van 08.00 - 19.00 uur; tevens is vergunning verleend voor het plaatsen van 2 tenten voor de ingang en op de speelplaats van het Liemers College locatie Vestersbos;
* Algemeen Ondernemersverbond Zevenaar, vergunning voor de volgende activiteiten: vaderdagactie op het Raadhuisplein te Zevenaar op zaterdag 17 juni 2006 van 11.00 - 17.00 uur; Europaspel op het Raadhuisplein te Zevenaar op zaterdag 1 juli 2006 van 12.00 - 17.00 uur; Plaatsen vaan springkussen op het Raadhuisplein te Zevenaar op zaterdag 15 juli 2006 van 11.00 - 17.00 uur; Verkeerstuin op het Raadhuisplein te Zevenaar op zaterdag 5 augustus 2006 van 11.00 - 17.00 uur; Sminktovenaars op het Raadhuisplein te Zevenaar op zaterdag 28 oktober 2006 van 11.00 - 16.00 uur; Sinterklaasfeest op het Raadhuisplein te Zevenaar op zaterdag 18 november 2006 van 14.00 - 16.00 uur; plaatsen van een springkussen op het Raadhuisplein te Zevenaar op zaterdag 26 november 2006 van 12.00 - 17.00 uur; optreden van het Jeugdorkest Crescendo op verschillende plaatsen in het centrum van Zevenaar op zaterdag 17 december 2006 van 12.00 - 17.00 uur;

KAPVERORDENING ZEVENAAR 1987

week 21/2006


* Nieuwe Doelenstraat 25, kappen van twee acacia's. Er geldt een herplantplicht van 1 acacia (KA 20062947)

* Nabij de percelen Zonegge 09-07 en 09-11 Zevenaar, kappen van 5 acacia's. Er geldt een herplantplicht van 5 meidoorns (KA 20063386)

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning / ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit aan de aanvrager daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis oud papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders vermeld. Papier graag gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u plastic folies verwijderen, papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Het papier in Zonnemaat Noord wordt in verband met Pinksteren eenmalig op woensdag ingezameld. Dit is in tegenstelling tot wat op de afvalkalender vermeld staat.

Datum

Plaats

Inzamelaar

Woensdag 7 juni

Zonnemaat Noord + flats Zonnemaat, complex Hunneveldweg/Platanenlaan

basisscholen Carrousel en De Wissel

Donderdagavond 8 juni

Stegeslag/Roodwilligen

carnavalsvereniging Schuumkoppen

Zaterdag 10 juni

Oud Zevenaar

harmonie Sint Martinus

Zaterdag 10 juni

Ooij/Zuidspoor

carnavalsvereniging Schuumkoppen

Maandag 12 juni

Methen

Scouting Andreas&Cunera

Dinsdagavond 13 juni

Lentemorgen 1/Zonegge 7-14

carnavalsvereniging Griethtreejers

Woensdag 14 juni

Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp, 't Grieth, flats Bergvrede, Meidoornflat/Hooge Bongert

schutterij Sint Andreas

Woensdagavond 14 juni

Heerenmäten

harmonie Sint Franciscus

EVENEMENTEN EN ACTIVITEITEN:

Juni

tot 30 juni

Helden, idolen en sterren, expositie leerlingen De Wissel en Fonkelsteen (Bibliotheek)

vanaf 8 juni

Zomerbridge NRBC De Liemers (elke donderdag De Griethse Poort)

10

Optreden Mama Roux (Folkcafé De Lantaern)

10 en 11

Expositie regionale bloemschikkampioenschappen (Groei & Bloei)

11

Betburg Wandeltocht (Vereniging Aktief Babberich)

17

Grenslandwandeltocht (Stichting Wandel Komitee Zevenaar)

GANZ EUROPA BLÜHT IN WEILBURG AUF

Bovenstaande koptekst uit het Weilburger Tageblatt is een goede karakteristiek van de uitwisseling die onlangs in Weilburg is gehouden.

Op 19 mei jl. vertrok de 20 man tellende Zevenaarse delegatie naar de Duitse zusterstad om daar met Privas en Tortona deel te nemen aan de bijeenkomst voor volwassenen. De groep bestond uit een aantal burgers, leden van het Zevenaarse Comité, burgemeester Jan de Ruiter, wethouder Gerard Nijland en de raadsleden Rietje Dellepoort, Peter Donker en Paul Freriks. Aan deze bijeenkomst zat ook een bijzonder tintje. Het is namelijk veertig jaar geleden dat Zevenaar toetrad tot het stedenverbond van Weilburg, Privas en Tortona en daaraan werd aandacht besteed tijdens enkele programmaonderdelen. Daarnaast vierde Weilburg 1100 jaar stadsrechten en daarom waren ook vertegenwoordigers uitgenodigd van Europese steden uit Slowakije, Luxemburg en Turkije, waarmee Weilburg een afzonderlijke stedenband heeft gesloten.

Onder de bezielende leiding van burgemeester Hans-Peter Schick was een goed programma in elkaar gezet, maar waarbij de slechte weersomstandigheden een spelbreker vormden.

Op vrijdag was een excursie georganiseerd naar het Slot Oranienstein en de fraaie Altstadt Limburg. De geplande boottocht op de Lahn moest vanwege de regen worden afgelast.
Gelukkig was het droog toen op zaterdag op de terrassen van de Gartenbauverein een Europese Brunnen in gebruik werd genomen. Elke zusterstad had daarvoor plantmateriaal e.d. meegebracht waarbij het aandeel van Zevenaar (Gelderse roos, begonia's in de roodgele kleuren van de stad e.d.) zeer in de smaak viel.

Verder werd er een jeu de boulestoernooi gespeeld (met de Zevenaarse Nancy Scholten als winnaar!) en werd tijdens een geanimeerde feestavond aandacht besteed aan het 40-jarig bestaan van het stedencontact. Burgemeester Jan de Ruiter kreeg daar veel bijval voor zijn toespraak waarin hij zijn visie gaf op de toekomst van het stedencontact. Daarin benadrukte hij dat het juist nu van grote waarde is dat met een nieuw elan inhoud wordt gegeven aan - zoals hij dat noemde- een stedenband van de mensen. Vanwege het 40-jarig bestaan van het stedencontact kregen de zustersteden van Zevenaar een speciaal door Laurens Goldewijk gemaakt bord.

Hans-Peter Schick verraste daarop zijn Zevenaarse collega met de symbolische aanbieding van een speeltoestel voor de gemeente. Inhakend op de recente speeltuindiscussies in de Zevenaarse raad zei Jan de Ruiter dat Weilburg met dit cadeau geen beter moment had kunnen uitkiezen.

Voor het eerst werd er ook een speciale bijeenkomst gehouden van vertegenwoordigers van de gemeenteraden van de zustersteden. Deze "première" kwam niet helemaal uit de verf en dat kwam waarschijnlijk door een combinatie van het volle programma en de onbekendheid met de materie. Het waren voornamelijk de burgemeesters die hun kijk gaven op de zinvolle rol die gemeenteraden moeten spelen bij het stedencontact. Met dit "huiswerk" kunnen de raadsleden zeker hun voordeel doen.

De Zevenaarse delegatie heeft een goede indruk achtergelaten in Weilburg. Men was echt betrokken bij de zaak, legde veel contacten met de andere buitenlandse gasten en zorgde mede daardoor voor een goede (onderlinge) sfeer. Dit laatste werd ook in de hand gewerkt door de Duitse gastgezinnen. Die waren uit het goede hout gesneden en ook daardoor kwam één van de belangrijkste aspecten van de uitwisseling goed uit de verf, namelijk het contact van mens tot mens.

Het treffen kan worden getypeerd als een geslaagde en goed georganiseerde bijeenkomst.

Burgemeester De Ruiter bleek wederom een uitstekende vertegenwoordiger van het Zevenaarse gemeentebestuur. Zijn innemende wijze van optreden loopt steeds gelijk op met een warme betrokkenheid bij het stedencontact en dat maakt hem tot een goede ambassadeur van onze stad.
Ook wethouder Nijland en de raadsleden Donker, Dellepoort en Freriks gaven op een goede manier invulling aan hun engagement met het stedencontact.

De bijeenkomst heeft, zeker ook door het enthousiasme van de gehele Zevenaarse delegatie, bijgedragen aan het verder uitbouwen van de goede verstandhouding tussen Europese burgers.