Politie Eindhoven, 05-06-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt man aan na mishandeling vriendin

Gewaarschuwd door getuigen zag de politie zondagavond om 20.20 uur op de Eerste Lieven de Keylaan een vrouw liggen. Ze was gewond aan haar hoofd en een hand. Getuigen verklaarden dat ze geduwd en geslagen was door een man. Deze man bevond zich in de buurt van het slachtoffer. Hij werd daarop aangehouden. Het gaat om een 44-jarige Eindhovenaar. Zijn Eindhovense vriendin, het 44-jarige slachtoffer, moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan haar verwondingen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Politie houdt verdachte van straatroof aan

De politie hield zondagavond om 18.50 uur in de Van Liemptstraat een 15-jarige Helmonder aan. Hij zou kort daarvoor op de Binnendoor de mobiele telefoon van een 17-jarige plaatsgenoot hebben gestolen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte van de straatroof.

Helmond: Politie vordert rijbewijs in van snelheidsduivel

De politie vorderde zondagochtend om 0.15 uur het rijbewijs in van een 28-jarige bestuurder uit Helmond. Dat gebeurde bij een tankstation op de Europaweg. De politie betrapte de bestuurder op hard rijden over de Kasteeltraverse. De man reed, na correctie, 106 km/u. Hier geldt een maximumsnelheid geldt van 50 km/u.

Lieshout: Dronken bestuurder vliegt over de kop

Het rijbewijs van een 25-jarige bestuurder uit Lieshout is zondagochtend omstreeks 0.30 uur ingevorderd. De man was in een flauwe bocht op de Beekseweg van de weg geraakt en botste tegen een boom. Door de klap knapte de boom met een diameter van ongeveer 25 cm. in tweeën en kwam het voertuig op zijn dak terecht. De man is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk had de bestuurder teveel gedronken. Dit wordt momenteel onderzocht. Zijn rijbewijs is ingevorderd en is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Bakel: Over de kop, rijbewijs ingevorderd

De politie heeft zondagochtend omstreeks 4.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige bestuurder uit Bakel. De man was omstreeks 1.50 uur op de Neerstraat uit de bocht gevlogen. Hij raakte daarbij onder andere een verkeersbord en een elektriciteitshuisje. Het voertuig kwam uiteindelijk op zijn kop tot stilstand. Hij werd daarop aangehouden. Een ademanalyse wees uit dat de man teveel drank op had. Zijn alcoholpromillage bedroeg ruim 1,8.