Politie Friesland

Politieberichten van 5 juni

Fryslân, 05-06-2006 o De politieberichten van zondag 4 juni 11.00 uur t/m maandag 5 juni 11.00 uur

Veenwouden: autos bekrast, politie vraagt getuigen
Zaterdag 3 juni omstreeks 00.30 uur is een personenwagen, die geparkeerd stond aan de Spoorlaan, met een scherp voorwerp over de hele lengte bekrast. Een getuige zag rond dat tijdstip twee jongens langs de auto lopen, die in de richting van het centrum van Veenwouden gingen. De twee maakten veel lawaai via muziek en schreeuwen. Het duo was donkergekleed, circa 18 20 jaar en hadden een tenger postuur. Aangifte is gedaan door een 42-jarige inwoner van Veenwouden. Ook is in de straat nog een andere auto bekrast. Hiervan is aangifte gedaan door een 52-jarige inwoner van Veenwouden. Graag komt de politie in contact met getuigen of mensen die aanslaan op het signalement van de twee. Hiervoor kan contact worden opgenomen met het algemene nummer van politie Fryslân, 0900 8844. Informatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Leeuwarden: te veel gedronken met ingevorderd rijbewijs
De politie heeft zondag 4 juni om 11.50 uur een auto, bestuurd door een 30-jarige inwoner van Leeuwarden, gecontroleerd op de Sierksmastraat. De bestuurder bleek te rijden terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook bleek de man te hebben gedronken: op het bureau blies hij 770 ug/l, goed voor een rijverbod van negen uur. Verder was het voertuig onverzekerd en had het een verlopen APK.

Drachten: aanhouding na ruzie om fiets
Zondag om 19.45 uur stond een 45-jarige inwoner van Drachten te bellen in een telefooncel aan de Tramlaan. Zijn fiets stond vlakbij. Op enig moment komt een 20-jarige inwoner van Burgum voorbij, die de fiets wil meenemen. De 45-jarige wil dit voorkomen, maar krijgt een klap. Vervolgens grijpen de twee elkaar vast en vallen op de grond, waarna ze door omstanders uit elkaar worden gehaald. Hierop is de 20-jarige door de politie naar het bureau overgebracht voor diefstal van een fiets met geweld. De verdachte moest een nacht in de cel blijven. Door de vreemdelingenpolitie wordt een onderzoek ingesteld naar zijn identiteitspapieren, omdat daar twijfel over bestaat.

Drachten: bromfietser aangehouden
De politie zag maandag om 01.30 uur een 28-jarige bromfietser met hoge snelheid rijden in de buurt van de Tijen. De politie wilde de bromfietser controleren, maar deze ging er vandoor. Na een achtervolging van enkele minuten verloor de politie de bromfiets uit het oog. Even later werden de bromfietser en zijn passagier, een 23-jarige inwoner van Drachten, lopend aangetroffen op de Tijen. In een steeg in de buurt werd de scooter gevonden. Deze bleek niet te zijn gestolen. Wel had de bestuurder gedronken (265 ug/l) en krijgt hij een bekeuring voor het niet dragen van de helm en het niet voeren van een verzekeringsplaatje. Ook wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.

Dokkum: te veel gedronken, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige Dokkumer. Maandag om 02.10 uur werd de automobilist uit Dokkum gecontroleerd op de Murmerwoudsterweg. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies de man 925 ug/l, goed voor een rijverbod van 11 uur. Ook het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Boyl: aanrijding met dodelijke afloop
Maandag omstreeks 03.30 uur is een 19-jarige inwoner van Boyl bij een verkeersongeval om het leven gekomen. De man reed alleen in een auto over de Boylerweg, vanuit Noordwolde in de richting van Boyl. Op enig moment is de bestuurder waarschijnlijk de macht over het stuur kwijtgeraakt, waarna in ieder geval twee bomen zijn geraakt. Het slachtoffer was op slag dood. Bureau ongevalanalyse van politie Fryslân heeft een onderzoek ingesteld.

Leeuwarden: aanhouding na mishandeling
De politie heeft maandag om 05.15 uur een 21-jarige inwoner van Stiens aangehouden al verdachte van mishandeling van een 20-jarige inwoner van Leeuwarden. De inwoner van Stiens zou volgens een getuige de inwoner van Leeuwarden zonder aanleiding begonnen zijn te slaan op de Waag en even later op het Gouverneursplein. Hier ontfermde een beveiligingsmedewerker zich over het slachtoffer en hield hij de verdachte aan. Deze werd even later overgedragen aan de politie. De verdachte gedroeg zich lichamelijk en verbaal uiterst agressief. Het slachtoffer heeft vermoedelijk een gebroken sleutelbeen opgelopen en is naar het ziekenhuis in Leeuwarden gegaan.