Politie Twente

Persberichten Politie Twente

5 juni 2006

Kadir Yildirim 053-4555588

Man aangehouden na steekpartij

Vriezenveen

Op 4 juni rond 21.30 uur kreeg de politie een melding om te gaan naar een woning aan De Tapuit in Vrienzenveen. Daar zou iemand met een mes zijn gestoken. Ter plaatse constateerden de agenten dat een 76 jarige man in zijn buik en arm was gestoken. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte is een 46 jarige buurman van het slachtoffer. Hierop heeft de politie de verdachte in zijn woning kunnen aangehouden. De aanleiding voor de steekpartij is onduidelijk. Vermoedelijk heeft de verdachte al jaren psychische problemen en wil hij zich niet laten behandelen. De politie heeft het incident in onderzoek (06-070279).

Inbraak: computer en 3000 euro weg

Enschede

In een woning aan de Pollenbrink in Enschede is in de nacht van 5 juni ingebroken. De bewoners hadden weliswaar een klap gehoord maar dachten dat het lawaai van de buren kwam. Later in de ochtend kwamen ze erachter dat er is ingebroken. De bewoners missen een computer en een kluisje met 3000 euro. Het woninginbraken team van de politie pakt de zaak op (06-070333).

Politie houdt agressieve man aan

Enschede

De politie heeft op 4 juni rond 05.00 uur een 24 jarige man uit Enschede aangehouden. Dit gebeurde op de Oude Markt. De man was zeer agressief en zocht bewust de confrontatie met een groep door te duwen en te schreeuwen. Op een gegeven moment sloeg de agressieve man één van de mensen in de groep vuist in het gezicht. Hierop sloeg de vlam in de pan maar de politie heeft een escalatie kunnen voorkomen. De agressieve man is aangehouden en ingesloten (06-070100).

Huiselijk geweld

Vroomshoop

Een 33 jarige vrouw uit Vroomshoop is in de nacht van 4 op 5 juni in een woning aan de Constantijnstraat twee keer in elkaar geslagen door haar man. De vrouw heeft aan het huiselijk geweld verschillende verwondingen overgehouden, waaronder wonden op haar wreef, gezicht en hand. De politie heeft de man des huizes (35 jaar) aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het bureau (06-070364).

Inbreker aangehouden

Enschede

Op 5 juni kreeg de politie rond 05.00 uur een melding met de mededeling dat men in een etalage van een eetcafé aan de Walstraat in Enschede had ingebroken. Getuigen hadden de dader zien weglopen. Ter plaatse bleek een ruit van het eetcafé was ingegooid. Uit de zaak was een fles wijn weggenomen. Op basis van getuigenverklaringen kon de politie vrij snel het signalement van de verdachte bepalen. Iets later op de ochtend kon de verdachte op de Wenninkgaarde worden getraceerd. Hij is aangehouden. In zijn zak had hij een fles wijn. Hij bekende de diefstal (06-070363).

Inbreker auto aangehouden

Hengelo

Op 5 juni rond 02.30 uur kreeg de politie in Hengelo een melding dat er iemand met een zaklamp in een auto stond te schijnen op een parkeerplaats aan de Marskant. Tijdens het lopen naar de parkeerplaats hoorden de agenten een rode auto starten. Toen twee mannen in de betreffende auto de agenten zagen, gingen ze met hoge snelheid van door. Op de parkeerplaats bleek men ingebroken te hebben in een auto waarbij een autoradio is weggenomen. Later op de ochtend zagen de agenten op de Haaksbergerstraat de betreffende rode auto. Hierop werd stopteken gegeven. In de auto lag de gestolen autoradio maar ook verschillende bedradingen die afkomstig zijn van autoradio's. De mannen (een 20 jarige uit Almelo en een 16 jarige uit Losser) aangehouden (06-070335).


---- --