Politie Midden- en West Brabant

Abonneer je op politienieuws!

Persberichten Pinksterweekend juni 2006 Boz

BERGEN OP ZOOM, 5 juni 2006

Politie treft hennepkwekerij aan
STEENBERGEN: De politie heeft in een woning aan t Steen een niet in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De politie kreeg een melding van een inbraak. Toen zij ter plaatse kwamen troffen zij op de bovenverdieping van het pand de kwekerij aan met resten van planten en toebehoren. De 24-jarige huurder van het pand, afkomstig uit Den Bosch is aangehouden.

Politie houdt man aan na verlaten plaats ongeval
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 28-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Hij had rond
01.00 uur een boom uit de grond gereden met zijn auto. Vervolgens was hij doorgereden. De politie trof hem echter niet veel later aan in de buurt van het ongeval. Het bleek dat de man veel te veel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook bleek dat de man nog 47 dagen gevangenisstraf tegoed had. Deze kan hij direct uitzitten.

Politie houdt zeven verdachten aan tijdens horecadienst BERGEN OP ZOOM: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een zevental verdachten aangehouden. Vijf verdachten zijn aangehouden voor belediging van politiemensen. Één verdachte is aangehouden omdat hij niet voldeed aan het bevel van de politie om zich te verwijderen. Een politieagent werd tijdens een aanhouding in zijn gezicht geslagen. Deze verdachte is hierna met enig verzet aangehouden en ingesloten. Verder heeft de politie die nacht 45 bekeuringen uitgeschreven voor fout parkeren, rijden zonder helm en het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat.

Politie houdt man aan voor oplichting
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagochtend om 06.30 uur een 29-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden. Al enkele weken is deze man actief in de omgeving. Hij belt bij mensen aan en vraagt om geld voor benzine. De politie heeft een tiental aangiften binnengekregen en kende het signalement van de man. Toen de politie zondagochtend weer een telefoontje kreeg was de man actief in de Elsstraat. De man kon worden aangehouden. Hij is inverzekering gesteld.

Motorrijder onder invloed tijdens aanrijding
RUCPHEN: Een 59-jarige inwoner van Roosendaal is zaterdagavond met zijn motorfiets onderuit gegaan op de Rijksweg A58 bij Zegge. De man bleek later onder invloed te zijn. Hij moest voor licht letsel worden behandeld in het ziekenhuis. Tegen de man zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt man aan na bijtincident met hond
ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagavond een 37-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden voor zware mishandeling. De man reed in zijn auto over de Bredaseweg toen hij het slachtoffer met haar hond tegenkwam. Met nog onbekende reden hitste hij zijn hond, een Stafford Terriër tegen de hond van de vrouw op. De hond beet hierop de hond van het slachtoffer. Die sloeg de Stafford hierop met haar lijn. De Roosendaler was hier vervolgens niet van gediend en gaf de vrouw een vuistslag in haar gezicht. Zij is met een gebroken neus naar het ziekenhuis gegaan. De man is inverzekering gesteld. De politie heeft de Stafford terriër inbeslaggenomen.

Politie houdt drugsverkoper aan
ROOSENDAAL: Een 40-jarige inwoner van Roosendaal is vrijdagavond door de politie aangehouden omdat hij harddrugs verkocht. Een politieagent zag dat de man drugs verkocht aan voorbijgangers. Tijdens de fouillering trof de politie een geldbedrag en 9 gripzakjes met cocaïne aan. De man is met een transactie heengezonden.

Politie houdt man aan voor vernieling inboedel
ROOSENDAAL: De politie heeft een 30-jarige Spanjaard aangehouden voor vernieling. De man had in een dronken bui de inboedel van de woning van zijn zus vernield. Het incident vond plaats in de wijk de Donken. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt verdachte mishandeling aan
ROOSENDAAL: Zondagavond heeft de politie een 16-jarige inwoonster van Roosendaal aangehouden die werd verdacht van een mishandeling eerder die avond. Een 14-jarige meisje uit Roosendaal was door de verdachte geslagen en had daardoor letsel aan haar hoofd opgelopen. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Het meisje kan een proces-verbaal tegemoet zien of worden doorverwezen naar het bureau HALT.

Auteur: Nicolette Bovenhorst