Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District NW-Veluwe

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 5486648

P E R S B E R I C H T

5 Juni 2006

Emst - aanrijding na glaasje op

Een 35-jarige man uit Nieuw Lekkerland heeft maandag (5/6) met zijn brommobiel op de Oranjeweg een ongeluk gehad. Hij reed omstreeks 02.30 uur de berm in , waardoor een voorwiel afbrak. Zelf wist de man niet hoe het ongeval was gebeurd, de politie kreeg direct een vermoeden. De man bleek sterk naar alcohol te ruiken en de ademanalyse op het politiebureau gaf 1.1 promille aan. De brommobile werd weggesleept en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wezep - Duo aangehouden voor diefstal straatnaambord

Kreeg de politie zondag (4/6) rond 22.15 uur een belletje dat de inzittenden van een auto het straatnaambord van de Engelandsweg hadden gestolen. De politie stelde een onderzoek in en trof de bewuste auto enige tijd later onbeheerd in het centrum aan. Na enig posten kwam de bestuurder, een 24-jarige man uit Wezep, aanlopen. Hij werd direct aangehouden en gaf toe de diefstal de diefstal te hebben gepleegd met een 33-jarige plaatsgenoot. Deze werd gebeld en duidelijk gemaakt, dat hij met het bord aan het politiebureau moest komen. De man kwam inderdaad met het straatnaambord en bekende eveneens. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen het duo.

Wezep - man probeert busje te stelen

Agenten hebben zondagavond (4/6) op de Stationstraat een 27-jarige man uit Assen van een getuige overgenomen, nadat hij de man had betrapt bij het openbreken van een autobusje Getuigen belden rond 21.00 uur de politie en hielden hem vast tot de komst van de agenten. De man werd aangehouden en ingesloten. Tijdens het verhoor op maandagochtend bekende hij in de verkeerde trein te hebben gezeten en in Wezep was uitgestapt. Hier wilde hij een auto stelen om naar Assen te kunnen rijden. De man blijkt illegaal in Nederland te verblijven en is in vreemdelingenbewaring gesteld. De eigenaar van het busje is nog niet bekend omdat het kenteken op naam van een bedrijf staat en men niet bereikbaar was.

Harderwijk - man aangehouden voor vernieling

Agenten hebben maandag (5/6) een 22-jarige Harderwijker aangehouden, nadat hij in de binnenstad en ruit had vernield. Agenten kregen rond 01.30 uur een melding, dat de man zich vervelend bij een horecazaak ophield. De man aangesproken en geadviseerd om naar huis te gaan. Na enige tijd kwam hij toch weer terug en vernielde een ruit. Toen gealarmeerde agenten hem zagen, nam hij de benen maar kwam mede door zijn alcoholgebruik te vallen. dit kwam dusdanig hard aan, dat hij eerst voor behandeling naar het ziekenhuis werd gebracht en daarna op het politiebureau werd verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.