Persberichten Binnensticht, 12.40 uur

Utrecht, 05-06-2006

Overval

ZEIST Een 52-jarige man uit Zeist is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Laan van Vollenhove beroofd door twee nog onbekende jongens.

De man werd in de lift van zijn woning bedreigd door twee jongens met bivakmutsen. Een van de jongens richtte op de man met een wapen en vroeg om geld. Het slachtoffer gaf geld, maar dit was blijkbaar onvoldoende. De jongen met het wapen vroeg om meer geld. Het slachtoffer besloot echter hard weg te rennen via de galerij. De overvallers bleven bij de lift staan.

De politie van het district Binnensticht is op zoek naar getuigen. Een van de jongens is ongeveer 1.75 m en droeg een blauwe jas. De andere verdachte is iets langer (circa 1.80 m) en droeg een zwart ruimzittend nylon jack. Heeft u informatie, belt u dan met 0900-8844.

Aanhouding op heterdaad

ZEIST Twee 18-jarige mannen uit Utrecht en Amsterdam zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag om 02.30 uur aangehouden op verdenking van poging tot inbraak op de Laan van Vollenhove. Een getuige informeerde de politie dat twee verdachte personen bij de Torenflat liepen. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen de agenten twee mannen met inbrekerswerktuig bij zich. Zij zijn geen onbekenden van de politie en zijn voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Luchtbuks in beslag genomen

ZEIST - Een 34-jarige man uit Zeist is zondagavond om 20.00 uur aangehouden, nadat hij vanuit zijn woning aan de Warande met een luchtbuks had geschoten. De man irriteerde zich aan het lawaai van vuilnis en potten die in een container werd gegooid. De tweede maal schoot de man gericht op de mensen die het vuilnis weggooiden. De politie kon de verdachte aanhouden toen hij naar buiten kwam lopen om de deze personen aan te spreken op hun gedrag. Het wapen is in beslag genomen, de verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

Fietser achtervolgd

DRIEBERGEN RIJSENBURG Twee fietsers zijn vrijdagavond om 23.30 uur op de Hoofdstraat aangehouden omdat hun fietsverlichting niet werkten. Een van de fietsers - een 17-jarige jongen uit Bunnik - ging ervan door richting Bunnik, maar kon na een korte achtervolging staande worden gehouden doordat een politiewagen de doorgang versperde. De jongen is meegenomen naar het politiebureau, tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

MAARTENSDIJK Een 59-jarige man uit Maarssen is vrijdagavond om 23.45 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed slingerend op de Koningin Wilhelminalaan, werd aangehouden en verzocht te blazen. Ademanalysetest op het politiebureau gaf 865 ug/l aan. De bestuurder is met een rijverbod van 11 uur en een proces-verbaal naar huis gestuurd. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

ZEIST - Een 46-jarige motorrijder uit Utrecht is zondagavond omstreeks 21.00 uur gewond geraakt, nadat hij met zijn voertuig op de kruising De Dreef en de Utrechtseweg onderuit was gegaan. De man was vermoedelijk onder invloed van alcohol en had zijn voertuig niet onder controle. Het slachtoffer werd met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Een bloedtest moet het alcoholgebruik uitwijzen.

Amokmaker aangehouden

BUNNIK Een 23-jarige man uit Utrecht is in de nacht van zondag op maandag omstreeks 01.00 uur aangehouden, nadat hij in een horecagelegenheid aan de Schoudermantel een andere bezoeker met een glas op het hoofd had geslagen. Het slachtoffer een 20-jarige man uit Linschoten liep daarbij licht letsel op. De 23-jarige man is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bedreiging

ZEIST Een 31-jarige man uit Zeist is in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.45 uur aangehouden, nadat hij bij een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat bedreigingen had geuit tegen een 41-jarige plaatsgenoot. Op aanwijzing van getuigen kon de man worden aangehouden aan de overzijde van de horecagelegenheid. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en was zeer beledigend naar politieagenten. Aangekomen op het bureau bleek de man in bezit te zijn van drugs. Het identiteitsdocument dat de man bij zich had is mogelijk vervalst. Bovendien bleek er nog een vonnis voor de man open te staan. De verdachte is gehoord voor bedreiging, belediging en aangetroffen drugs en met een proces-verbaal heengezonden. Het openstaande vonnis heeft de man betaald.

Vechtpartij

ZEIST Een 23-jarige man uit Zeist is in de nacht van zaterdag op zondag om 02.50 uur aangehouden op verdenking van mishandeling. Op de camera die bij een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat hing, was een opstootje zichtbaar en was duidelijk dat een aantal jongeren aan het trekken en duwen waren. Zichtbaar was hoe een van de jongeren ten val kwam en een aantal malen werd geschopt door de verdachte. De politie was snel ter plaatse en kon de man aanhouden. Het slachtoffer een nog onbekende man - was er inmiddels van door gegaan. De 23-jarige Zeistenaar verzette zich tegen zijn aanhouding en moest geboeid naar het politiebureau worden vervoerd voor nader verhoor. Hij is met een proces-verbaal heengezonden.