Persberichten Lekstroom, 14.45 uur

Utrecht, 05-06-2006

Politie zoekt getuigen vechtpartij

IJSSELSTEIN - De politie is op zoek naar getuigen van een vechtpartij die vrijdag 26 mei plaatsvond op De Clinckhoeff. Na de vechtpartij stelde de politie een onderzoek in.

De mannen kwamen met elkaar in gevecht in het winkelcentrum Clinckhoeff in IJsselstein op vrijdag 26 mei tussen 16.55 uur en 17.10 uur nabij de C-1000. Zij verplaatsten zich richting een daar gevestigde Zeeman en een sigarenwinkel. Graag komt de recherche van het politiedistrict Lekstroom in contact met mensen die hebben gezien hoe de vechtpartij begon en verliep. Ook wil zij contact met mogelijke getuigen die in de supermarkt aanwezig waren en van daaruit hebben gezien wat er exact is gebeurd.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de recherche Nieuwegein, via tel: 0900-8844.

Zie ook Persberichten Lekstroom van zondag 28 mei 2006.

Verkeersongeval

NIEUWEGEIN Bij een aanrijding tussen een fietser en een bromfietser is vrijdagmiddag omstreeks 15.30 uur een 12-jarige jongen uit Nieuwegein gewond geraakt.

De 12-jarige fietser reed over het fietspad langs de Batauweg aan de linkerzijde van de weg. Uit tegenovergestelde richting kwam een 18-jarige bromfietser. Beiden reden frontaal tegen elkaar aan. De fietser kwam ten val en is voor medisch onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.

SCHALKWIJK - Een 31-jarige motorrijder uit Amsterdam is zaterdagmiddag 3 juni omstreeks 15.30 uur op de Lekdijk zwaar gewond geraakt toen hij door nog onbekende oorzaak met zijn motor van de weg is geraakt. Omstanders hebben direct eerste hulp verleend, het slachtoffer moest met een traumahelikopter worden vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft verkeersmaatregelen genomen en is bezig met onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Vechtpartij

IJSSELSTEIN - Bij een vechtpartij op de Vingerhoekhof in de nacht van zondag op maandag om 04.45 uur zijn twee groepen jongeren met elkaar slaags geraakt. De politie was na de melding snel ter plaatse en trachtte de groepen uit elkaar te halen. Een 22-jarige man uit IJsselstein raakte zodanig gewond aan het hoofd dat hij met een ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen van de vechtpartij. Zij kunnen zich via 0900 8844 melden bij politie district Lekstroom.

Rijden onder invloed

HOUTEN Een 47-jarige man uit Houten is vrijdagmiddag om 17.50 uur op de Oude Mereveldseweg aangehouden wegens rijden onder invloed. De man kon een tegenligger niet meer ontwijken, raakte met zijn voertuig een boom en kwam vervolgens in de sloot terecht. Vanwege het vermoeden van alcoholgebruik werd de man verzocht te blazen.Ademanalysetest op het politiebureau gaf 655 ug/l aan. De bestuurder is met een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal naar huis gestuurd. Zijn rijbewijs is ingevorderd

HOUTEN - Een 19-jarige snorfietser werd op Het Kant aangehouden met het verzoek zijn bromfietscertificaat te tonen. De man bleek echter niet te beschikken over een certificaat. Agenten roken een behoorlijke alcohollucht. Op het politiebureau blies de man 515 ug/l. Dit leverde de snorfietser twee bekeuringen op: rijden zonder certificaat en rijden onder invloed.